Akvarelgrupen "Akvamix" udstiller i RAMhuset. Fernisering torsdag den 24. februar kl. 19-21.

kunstvaerkstederne 03

Akvamix er en lille gruppe af akvarelmalere, som gik sammen for fire år siden, dels for at være sammen med ligesindede akvarelmalere og dels for at inspirere hinanden.

Vi mødes to gange om måneden, hvor vi kommer med oplæg til hinanden, maler sammen og evaluerer vores billeder. Billederne afspejler fores forskellighed – samt vores store kærlighed og fælles interesse for akvarellen og dens mange muligheder.

I forbindelse med Corona nedlukningen sidste år, har vi forsøgt at holde fanen højt, og vi har i perioder mødtes privat hos en af vores medlemmer, Frida, for at holde gang i maleriet. Under normale omstændigheder er vores udgangspunkt dog Kunstværkstederne i Ramløse.

Når muligheden opstår, udstiller vi både sammen og hver for sig. Malerierne spænder fra det naturalistiske til det abstrakte, og flere af os maler både det ene og det andet.

Vi er fem fra gruppen, der udstiller i Ramhuset.

Kirsten Egeberg: Jeg har tegnet og malet altid. Jeg har læst kunsthistorie og undervist i billedkunst både i billedskole for børn og som gymnasielærer. Men det er først i de senere år, at jeg for alvor har fået tid til at male. Mine motiver er både landskaber, stilleben og mere fabulerende emner.

Hanna Maria Clement: Mit medie er primært akvarel, men ofte mixet med forskellige grafiske teknikker, collage, tørrede blomster og meget andet. Min primære inspiration er den botaniske verden og dyr. Udover maleri og tryk er mit kunstneriske virkefelt miniature, hvor jeg blandt andet også laver akvareller helt ned i 20 x 40 m.m.

Se mere på mit website: www.hannashave.dk.

Brigitte Scherling: Jeg har tegnet og malet akvarel, siden jeg var ung. Efter jeg stoppede arbejdslivet i 2013 har jeg deltaget i kurser og udstillinger. Jeg holder meget af den flydende teknik, hvor man ikke altid ved, hvordan resultatet bliver, men hvor man alligevel kan styre farverne og skubbe pigmenterne derhen, hvorhen man ønsker. Ofte maler jeg løst naturalistisk på relativt store stykker papir med store pensler.

Frida Svane: Jeg maler helst figurativt, men ind imellem også naturalistisk. Et gennemgående træk for mig er glæden ved stærke farver og lysten til at eksperimentere. Foruden akvareller maler jeg også akrylbilleder.

Dorte Dahl: Jeg begyndte at male forholdsvis sent i livet – for ca. 8 år siden - men har altid været lidt lun på de transparente og lette akvareller. I begyndelsen lavede jeg traditionelle akvareller, men fik hurtigt interesse for den moderne akvarelteknik, bl.a. vådt i vådt, hvor der bruges mere vand, og hvor resultatet oftest er mere uforudsigeligt og halvabstrakt.

Udstillingen varer til udgangen af april måned.

Adgang til ferniseringen er gratis, og der bydes på en lille forfriskning.