Velkommen til nye børn, nye lærere og nye pædagoger. Og så har vi haft stranddag og glæder os til at fejre skolens 300 års fødselsdag...

Et nyt skoleår er blevet skudt i gang på Ramløse Skole. For nogle af os er det det første skoleår på Ramløse skole, andre har været her i mange. Men fælles for os er, at vi er en del af en skole hvor fællesskaber, venskaber, faglighed og højt humør er en del af hverdagen.

Som alle nok ved, sagde vi før sommerferien farvel til Thomas, der har fået nyt job på Bjørnehøjskolen. Derudover har Laura fået bevilget at års orlov, og slut september går Tanna på barsel. Dette betyder, at vi i skrivende stund er i gang med at ansætte en barselsvikar, men også at vi pr. 1. oktober siger pænt goddag til Nina som starter som lærer på Ramløse skole. I Skolehuset hvor Maria er gået på barsel, har vi sagt goddag til Astrid, som er ansat i Marias vikariat. I FO’en har vi ligeledes fået et nyt ansigt. Her har vi sagt hej til Julie. Julie vil ud over at være pædagog i FO’en, også lægge samarbejdstimer i skolen.

Lidt om mig selv

Kort før sommerferien startede jeg også på Ramløse skole. Mit navn er Marie Yde Kielberg, og jeg er ansat som afdelingsleder i almen, samt leder for FO’en. Jeg kommer fra en ansættelse på Frederiksværk skole, men kommer med en blandet baggrund før mit virke i folkeskolen.

Jeg er uddannet fra Norge hvor jeg har en kombineret bachelor inden for friluftsliv, lærer og coaching.

Jeg er 35 år og bor i Vinderød med min kæreste og vores 3 drenge. Jeg brænder for de gode relationer, det nære og lysten til at lære og udvikle. Jeg er ovenud glad for at være landet på Ramløse skole, og glæder mig til mange gode år her på matriklen. Hvem der kommer til at overtage skrivebordet ved siden af mig på kontoret vides endnu ikke.

Det er en proces som er i gang, og vi glæder os til at se hvor den ender.

Goddag til en masse nye børn!

Nu til dem det hele faktisk handler om - børnene. For ud over nye voksenansigter, har vi også sagt pænt goddag til en masse nye børn. Tirsdag d. 10. august tog vi imod 16 forventningsfulde og spændte 0. klasses børn.

Traditionen tro blev de taget imod af resten af indskolingseleverne som ventede i blokken med flag og sang. Ud over de nye 0. klasses elever har skolen også sagt velkommen til flere nye Ramløse børn, som alle er flyttet til byen hen over sommeren.

skolen 02

Stranddag

Den 25. august havde skolen stranddag. Her var hele skolen på Tisvildeleje strand. 0-4.r var med bus, mens 5. og 6.r hoppede på jernhesten og cyklede. Hvad der sidste år var en stranddag som lagde op til bikini og strandløver i fuldt flor, var i år mere lagt op til regntøj og lange frakker. Men der skal tydeligvis mere til at slå børn og personale på Ramløse skole ud. Dagen bød på grin, leg og posteløb på stranden.

En herlig dag hvor både børn og voksne var sammen på kryds og tværs og så hinanden i en anden kontekst og konstellation end vi nødvendigvis ser i hverdagen.

skolen 03

Skraldepokalen

Sammen med et nyt skoleår, bliver der også sparket en ny skraldepokal i omløb. Pokalen går på omgang i klasserne og ender til sidst hos den klasse som gennem året har samlet mest skrald. Dette er med til at holde vores skole pæn og ren, men det er også med til at give eleverne ansvar og ejerskab til stedet.

Sidste år fik pokalen grundet Covid-19, aldrig en ejer. Derfor fik hver klasse ved skoleårets start en præmie for deres indsats sidste år, og er nu indehaver af en frikvarterskasse fyldt med diverse bolde og remedier til sjove og aktive pauser.

I efteråret starter vi i FO’en op med en DGI certificering. Med en sådan certificering ønsker vi at få nye øjne på hvad en eftermiddag i FO’en også kan bidrage med. Dette betyder ikke, at alt skal handle om bevægelse og idræt, der vil stadig være plads til den stille fordybelse og det kreative jeg. Men vi ønsker at skabe fokus på trivsel og fællesskaber og udfordre børnenes motorik. Gennem dette fokus vil vi skabe en attraktiv og udfordrende eftermiddag for vores elever efter en lang skoledag.

Fødselsdag

Sidst skal det nævnes at skolen den 11. oktober fylder 300 år. Det fejrer vi, og det kan I læse nærmere om i en separat artikel.