Kræftens Bekæmpelse har besluttet at aflyse en lang række Stafet for Livet-arrangementer landet over – herunder den i Gribskov. Vi har spurgt formand Ruth Nielsen for Stafet For Livet Gribskov om betydningen af aflysningen for lokalsamfundet.

stafet for livet 01

Rigtig mange har glædet sig til årets Stafet For Livet i Gribskov, hvor der allerede var flere hold og deltagere der havde tilmeldt sig. Med forbud mod større forsamlinger aflyses eller udskydes alle Stafetter landet over, herunder også vores stafet i Gribskov. Det er en trist nyhed, men det gøres for at passe os selv og hinanden nu.

Stafet For Livet er en årlig unik oplevelse og bringer stor glæde for både Fightere deltagere, besøgende og ikke mindst for vores lokalsamfund. Mange har knoklet for at få stafetten stablet på benene og mange har glædet sig til sommerens stafet. Heldigvis følger der jo flere skønne stafetter i fremtiden og styregruppen ser frem til at planlægge og afholde næste års stafet i 2021.

Vi har spurgt formanden

Vi har spurgt formanden for stafetten Ruth Nielsen aflysningen af stafetten og dens betydning for lokalsamfundet, samt hvordan vi kan støtte op om indsamlingen mod kræft i andre begivenheder i løbet af i år. 

Helt kort – hvorfor aflyses Stafet For Livet Gribskov 2020?

Stafetten aflyses fordi statsministeren den 6. april meddelte, at det ikke ville være tilladt at afholde store arrangementer før efter august. I forlængelse af dette meddelte Kræftens Bekæmpelse med henvisning til myndighedernes anvisninger under corona-epidemien at det desværre betyder, at alle 55 stafetter, der skulle afholdes i juni og august bliver aflyst eller udskudt, heriblandt Stafet For Livet Gribskov – i forvejen havde Kræftens Bekæmpelse aflyst 7 stafetter som skulle have været afholdt i maj.

Hvad betyder aflysningen af årets stafet for de hold og deltagere der allerede havde sat kryds i kalenderen?

Der var på daværende tidspunkt tilmeldt 11 hold, 34 deltager og 4 Fighter. Vi var tidlig i planlægningen og ved af erfaringerne, at det er først den sidste måned op til stafetten deltagerne begynder at tilmelde sig. Vi har sendt brev ud til samtlige tilmeldte deltager omkring aflysningen og hvilke muligheder de har omkring det indbetalte deltagergebyr – enten at få det overført til Stafet For Livet 2021 eller få det tilbageført – her er tidsfristen 1. juni.

Hvordan kom I frem til beslutningen om aflysningen?

Styregruppen valgte aflysning i stedet for at flytte stafetten til september, da vi mente at der var for stor usikkerhed om hvordan situationen så ud til den tid og så hellere bruge kræfterne til et come back i 2021.

Andre stafetter har valgt at arrangere nogle virtuelle stafetter – har Stafet For Livet Gribskov lignende på tegnebrættet?

Nej det har vi ikke – vi tror, at det der er så unikt ved Stafet For Livet er fællesskabet, livet på stafetpladsen og det at kunne mødes og være sammen, have nogle gode oplevelser/minder at tænke tilbage på. Det mener vi ikke kan erstattes af en virtuel  stafet. Samtidig ved vi også at mange af vores deltagere ikke er facebook bruger. Esbjerg havde deres virtuelle stafet på St. Bededag og er den første der forsøger sig med dette. Der er yderligere 7 stafetter der forsøger sig med dette.

Stafetten har været en større begivenhed i Ramløses lokalsamfund. Hvad betyder det for lokalsamfundet, at arrangementet aflyses?

Det kommer til at betyde meget for både alle de frivillige, deltagere, Fightere og gæster som kommer forbi. Det er den lokale byfest, hvor vi sætter fokus på kræftsagen. Det er en anledning til at mindes mennesker, vi hver især har mistet og til at fejre og støtte, dem der har eller har haft kræft.

Det er 11. gang vi skulle have holdt Stafet For Livet ved Ramløse hallen, som er blevet en fast tradition den 2. weekend i juni, hvor banerne omkring Ramløse hallen summer af liv og glæde - det er den største begivenhed i Ramløse. Mange af deltagerne/Fighterne har været med alle årene. Vi har hold/deltagere og Fightere fra alle hjørner af Gribskov kommune og vi ved at de glæder sig til årets stafet, mange ses jo kun den ene gang om året. Det samme gælder frivillige, som vi har ca. 120 af. De er i gang ugen op til stafetten med at rigge pladsen til og under hele stafetten og efter stafetten at rigge det hele af. Det fællesskab er bare så fantastisk og nu skal vi ikke mødes før om et år, det er bare så trist, men når det er sagt er det vigtigt at vi passer på os selv og hinanden nu og især Fighterne.

Programmet var næsten færdiglagt. Der var booket telte, forplejning, massevis af frivillige hænder, musik og bands, talere og meget mere. Holder I fast i samme program til næste år eller vil I planlægge på ny?

Vi var så godt i gang og havde alle brikkerne klar til en fantastisk stafet. Dem tager vi med os til 2021, hvor vi forhåbentligt igen kan holde vores elskede Stafet For Livet Gribskov. Vi har været så heldige, at vi i forbindelse med aflysningen har været i kontakt med samtlige som vi havde indgået aftale med angående underholdning m.m. og alle har givet udtryk for at de gerne vil bidrage i 2021, det er vi meget taknemlige for i styregruppen.

Mange deltagere har set frem til årets stafet, hvor de kunne bidrage til kampen mod kræft ved at gå sig til et bidrag. Har du nogle gode forslag til hvilke andre måder de kan støtte kampen mod kræft?

Ja Kræftens Bekæmpelses Landsindsamling, som blev aflyst i foråret er flyttet til søndag den 16. august – her kan man støtte. Ligeledes kommer Lyserød lørdag også til oktober. 

Hvor kan man som deltager eller nysgerrig følge med i planlægningen af næste års stafet og bidrage som frivillig til den?

På vores hjemmeside og facebook, vi starter op med planlægningen januar 2021. Vi glæder os til næste år og håber, at I vil bakke op om Stafet For Livet Gribskov som afholdes den 12. – 13. juni 2021, så sæt allerede nu kryds i kalenderen, indtil da ønskes alle en god sommer i en svær tid.

Styregruppen siger samtidig TUSIND TAK til alle frivillige, Fightere, deltagere, sponsorer og andre støtter, som har arbejdet med planlægningen af årets stafet.

Pas godt på jer selv og hinanden derude!

Læs mere på:

https://www.stafetforlivet.dk/stafet/gribskov og følg med på https://www.facebook.com/stafetforlivetgribskov