AFLYST! Dette arrangement, som er omtalt i Ramløse Guiden nr. 2 2020, er desværre aflyst på grund af Corona situationen.

Kom til fernisering i RAMhusets Cafè torsdag d. 14. maj kl. 19.00, hvor Ole Sørensen viser billeder fra hans sidste 20 år som maler.

Velkommen til en retrospektiv udstilling, hvor Ole Sørensen fortæller og viser eksempler på den udvikling - metamorphose - en kunstner kan gennemgå over en årrække. En udvikling som følge af undervisning, samvær med andre kunstnere, udforskning af teknikker og kompositioner kombineret med fantasi, åbenhed for nye udtryk og ihærdig stræben.

Ole Sørensen

Ole Sørensen, der lige har rundet de 90 år, har virket som selvstændig keramiker hele sit arbejdsliv med værksteder på Fanø og Hejlsminde ved Lillebælt. Han var i 1956 - 68 medlem af kunstnergruppen “Konkylien” med mange udstillinger i Tyskland, Norge og Finland. Udsmykkede akvarierne på Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg i 1967.

Han var med i opstarten af den nye Kunsthåndværkerskole i Kolding 1967 med ansvar for planlægningen af Keramikskolen. Medstifter af Danske Kunsthåndværkeres Sammenslutning, DKL, hvor han varetog adskillige hverv, bl.a. som repræsentant i Undervisningsministeriets nævn for Revision af Kunsthåndværkeruddannelsen 1979 -89 (efter Oles udsagn en “syltekrukke”).

kunstvaerkstederne 06 

Undervisning

Sideløbende har han varetaget undervisning på mange forskellige institutioner i keramik, billedkunst og glas - bl.a. 18 år på daghøjskolen, “Kreaktiv-centret” i Kolding. Ole Sørensen har altid tegnet, men da han blev pensionist i år 2000 og flyttede til Munkerup, kastede han sig over maleriet.

Han blev i begyndelsen undervist af Carsten Filbert, en velkendt kunstner og borger i Ramløse. I 2005 meldte han sig ind i Kunstværkstederne Møllestien. Her har foreningen haft god nytte af hans store viden om keramiske processer og kunst i det hele taget.

På udstillingen kan man se udviklingen fra Ole Sørensens første figurative billeder til de nye, helt særegne “mosaik-billeder”- matematisk udtænkt og udført med stor præcision og omhu. Billederne, der er meget forskellige, er alle fine og omhyggeligt udførte og har deres helt eget udtryk. Fine skitser fra landskaber i Gribskov kommune er desuden med på udstillingen.

Fernisering

Fernisering afholdes torsdag den 14. maj kl. 19.00. Udstillingen varer til den 1. juli

Til ferniseringen vil der blive serveret en let forfriskning.

Der er gratis adgang