Ændrede planer for sammenlægning af menighedsrådene.

menighedsraad 03

Det har hele tiden været planen at sammenlægge menighedsrådene for Ramløse og Annisse; og det er det stadig væk. Men vi har måttet indse, at der – specielt i Annisse – er opstået tvivl omkring projektet. Vi har derfor valgt midlertidig at suspendere sammenlægningen. I stedet vil vi i praksis vise alle, at de to råd fungerer godt sammen.

Menighedsrådene foreslår derfor i enighed, at efterårets valg til de nye råd kun skal gælde for en 2-årig periode. Rådene vil i de 2 år holde alle møderne sammen. Ved afstemninger vedrørende forhold i det ene sogn, vil kun de valgte medlemmer det pågældende sted deltage. Fx stemmer Ramløses medlemmer ikke i sager, som klart vedrører Annisse og omvendt. De fælles møder vil også spare en masse tid for vores præster, som fremover blot skal deltage i fællesmøderne.

De 2 år skal også bruges på at skabe grundlaget for en egentlig sammenlægning. Der skal udarbejdes samarbejdsaftaler, som kan præsenteres for vælgerne i sognene.

Som en del af denne samarbejdsplan vil siderne om menighedsrådets arbejde fremover dække begge sogne.

Nye ansigter i Ramløse

Vores gode medlem Leif Rygaard af Ramløse menighedsråd er blevet syg og har ønsket at udtræde af menighedsrådet. I stedet indtræder Birgitte Kramer, som har været suppleant. Da Leif også har klaret arbejdet som kirkeværge, måtte vi finde en afløser. Fleming Colstrup har taget imod vores opfordring til at løse opgaven.

Corona - mange aflyste arrangementer

Både i Annisse og i Ramløse har det været nødvendigt at aflyse en lang række arrangementer, som kirkerne plejer at stå for. Det skyldes frygt for smitte. Det beklager vi naturligvis. Men følg med på Ramløseguiden online: www.ramloseguiden.dk/kalender og på www.annisse.dk.

I skrivende stund – 12. marts 2020 – er følgende arrangementer i marts blevet aflyst:

Alle gudstjenester, Cafe Grå, studiekredsen omkring Søren Kierkegaard, matineen med Nordsjællands Kammerkor, gospelkorets øveaftener, og alle planlagte arrangementer i Kirkehuset i Annisse og i Sognelængen.

Vores personale i kirkerne er hjemsendt resten af marts måned. Henvendelse til vores kirkekontor kan foretages på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. eller på telefon 48 71 35 24.

Sognepræst Michael Porsager er "hjemme" på præstegården og kan kontaktes som normalt. Vær opmærksom på, at der måske også er aflysninger i april. Benyt kirkernes hjemmesider.

Sogneindsamlingen 8. marts blev aflyst

Folkekirkens Nødhjælp valgte også at aflyse den årlige sogneindsamling. I stedet har man kraftigt opfordret til at benytte SMS eller MobilePay.

Vi bringer opfordringer videre her i bladet. SMS 100 til nr. 1911 donerer 100 kr. Et valgfrit beløb kan også indbetales via MobilePay 114400.

Nye gudstjenestetidspunkter

Kirkegangen er i fremgang, men vi håber at få yderligere tilslutning til især den tidlige tjeneste ved at udskyde starttidspunkterne en halv time.

Den tidlige andagt flyttes en halv time frem til kl. 9.30. Tilsvarende flyttes højmessen frem til kl. 11. Ændringer gælder fra efter påske - dvs. første gang søndag den 19. april.

Men vi er ellers glade for det store og stigende fremmøde ved gudstjenesterne. Vores præster er populære, og kirkens musik er blevet væsentligt moderniseret det sidste års tid. Det sidste skyldes især kirkernes dygtige musikere/sangere Niels Ørts Ottosen og Sten Sejr.

De klassiske sange og salmer synges stadig til orglets toner, men den moderne og rytmiske musik er blevet styrket. Det giver et fint liv til alle de nye salmer, som er dukket op inden for de senere år. Vi var særlig glade for de fyldte kirker ved vores temagudstjenester på en almindelig hverdag aften i januar/februar. Her indgik musik af Cohen og Simon & Garfunkel.