"Man når at komme alle følelser igennem i løbet af de 20 timer, og det er ret vildt!. Det er også det der gør at det er sjovt og rørende at være med.”

stafet for livet 05

Af Sara Glahn

Jeg møder de to power kvinder og tætte venner Jannie Møller Rasmussen og Gry Meldgaard Kure i en sprudlende Helsinge Hal en stormfuld tirsdag eftermiddag i februar. Som nylig tilflytter til Helsinge er det mit første besøg i hallen og jeg overvældes af en summende hal med krydsende aktiviteter, glade stemmer og smilende folk. Og det er ikke det eneste, der den eftermiddag imponerer mig.

Jannie og Gry har taget 20 min ud af deres egen håndboldtræning i hallen, for at fortælle om hvorfor det er vigtigt for dem at bidrage til kampen mod kræft ved deres deltagelse i den årlige stafet Stafet For Livet. I år er det anden gang de deltager med eget hold og har igen i år flere aktiviteter med i deres telt på pladsen foran Ramløse Hallen; ”Det er en af de ting der bliver prioriteret for os at støtte op om. Det er en god sags tjeneste, men det er også en hyggelig måde at gøre noget sammen og det at man er sammen i hele 20 timer. Det er unikt.”.

Konkurrence-tosser

Deres stærke planlæggergen og lyst til at strukturere og udføre, gør det nemt for dem at stable deres hold på benene, engagere deltagere, skaffe sponsorer og endda have flere forskellige aktiviteter i gang på samme tid. Udover deres 5 kamp som de medbringer igen i år, har de også planer om flere konkurrence aktiviteter; ”Lidt konkurrence skal der være, for vi er lidt konkurrence tosser.” siger Jannie og slår ud i latter med Gry. De er drevet af at skabe noget i den gode sags tjeneste og inviterer til et dejligt døgn i fællesskab.

Kræften er altid tæt på

Jannie og Gry er stiftere af Stafet for Livet holdet LiveLive. Holdnavnet kommer sig af deres eget fælles livsmotto; nemlig at vi lever kun én gang: ”Logoet symboliserer fællesskab og navnet betyder at leve i nuet – det er budskabet.”. Det forbinder på fin vis også fortællingen om at en ud af tre danskere rammes af kræft og at to ud af tre bliver pårørende til en med kræft: ”Vi startede det også pga. vi selv oplevede kræft i vores egen familiekreds. Der er jo mange der rammes og der er altid nogen man kender.”

Gry beretter om et nært familiemedlem, der blev ramt i 2019 og jeg kan kun tilslutte mig ved at begge mine forældre blev ramt samme år – derfor lever mange af os med kræften inde på livet, men der er håb og det mener Jannie og Gry blandt andet at Stafet For Livet er et godt eksempel på; ”Døgnet emmer af håb og at støtte noget i fællesskab. Man når at komme alle følelser igennem i løbet af de 20 timer, og det er ret vildt!. Det er også det der gør at det er sjovt og rørende at være med.” siger Gry.

Festivalsstemning og læring

Det unikke set-up af et døgn i fællesskab, med både musik, inspirerende taler, masser af gå-ture for indsamling mod kræft og særligt lysceremonien sætter kamp og håb i et forenet fællesskab; ”Det efterlader en rørt, stærk og bevæget. Det er noget helt andet end at indsamle på andre måder. ”Det er lidt festivals stemning. For man når stemningen omkring det, og børnene løber rundt og lejer, og så er det alligevel et lærerigt døgn, også for børnene. For de lærer f.eks. at huske at man skal have solhat og solcreme på. Det er også en god måde at vise børn at, kræft er noget rigtig grimt som man hører meget om i hverdagen, MEN der er faktisk en del der kommer ud på den anden side, dem glemmer man bare nogen gange.” siger Jannie.

Jeg imponeres af de to unge kvinder, der elsker systematik og struktur, tager passion og del af at stable et hold på benene, lave aktiviteter som forbinder viden og kræft med leg og spil for alle aldre og indsamle et større beløb til kampen mod kræft. Igen i år tager de spillet med i deres telt på Stafet For Livet i juni måned ”Vi laver en bod, hvor man giver en 20er og så skal man igennem den her fem kamp, som er tarmkræft, brystkræft, leukæmi, lungekræft og prostatakræft. Og så bliver man skrevet op på en tavle for din deltagelse og senere trækkes der lod om sponsorerede gaver”.

Da vi afslutter interviewet er det gået op for Gry og Jannie at stafetten faktisk er lige rundt om hjørnet og det glæder de sig til; ”Så nu skal vi bare i gang med at planlægge det hele og så håber vi der kommer en masse og deltager.”

Info:

Stafet for Livet Gribskov foregår 13. – 14. juni 2020, kl. 14 (lørdag) til kl.10 (søndag), Ramløsehallen, Kirsebærvej 21, 3200 Helsinge.

Du kan tilmelde dig som et nyt hold eller tilmelde dig et eksisterende hold via hjemmesiden www.stafetforlivet.dk/stafet/gribskov. Du kan også tilmelde dig gruppen ”Stafet For Livet Gribskov” på Facebook.

Find stafetten her: www.stafetforlivet.dk/gribskov. Herfra følger man vejledningerne - opretter eller vælger hold. At oprette et hold koster 100,- kr. Opretteren er dermed holdkaptajn. Voksne deltagere betaler 100,- kr. Alle øvrige under 18 år 50,- kr. Er man ”Fighter” (har eller har haft kræft) deltager man som ”Stafet For Livets” æresgæst uden omkostninger.

Har du brug for yderligere oplysninger? Kontakt formand Ruth Nielsen, mobil 23 11 79 27. E-mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..