Tre kommende byggeprojekter i Ramløse har også tilbud til enlige og helt små familier.

Parcelhuset er dominerende som boligform i Gribskov Kommune såvel som i Ramløse. Det er populært som ramme for traditionelle familier med sin have, terrasse og den gode plads.

Men det er ikke ideelt for alle. Som årene går, og beboerne ældes, bliver arbejdet med hus og have nemt et problem. Men hvor skal man så flytte hen? Man bor billigt, hvis huset er betalt, så den månedlige udgift til en lokal andelsbolig kan være meget for en enlig. Lejligheder er der næsten ingen af i byen. Et tilsvarende behov for den lille bolig opstår ved skilsmisse, hvor begge forældre gerne vil være tæt på børnene og deres hverdag.

Bofællesskabet ”Kirsebærhaven”

På adressen Kirsebærhaven 2 lå tidligere en aktiv børnehave. Den er nu nedlagt og solgt med en grund på 2000 m2. Køberen er et lokalt byggefirma: M. S. Development. En af ejerne er Michael Mansa, en gammel ”Ramløsedreng”. Michael mødtes med Guidens udsendte kort før jul for at fortælle om deres projekt ”Bofællesskabet Kirsebærhaven”.

Michael fortæller: ”Der er planlagt 8 selvstændige boliger hver på 73 m2 plus en stor terrasse Boligerne placeres med en overdækket glasgang i midten, hvorfra der bliver indgang. Der etable-res et fællesområde til ophold og madlavning. Hele byggeriet bliver meget miljøvenligt.”

byggeprojekter 03

Tidshorisonten

Vi spørger ind til tidshorisonten og prisniveauet. Her bliver Michael lidt forbeholden. ”Vores firma er pt. i gang med omkring 45 nye boliger i Helsinge (Møllebakken 2). Så snart vi får solgt bare halvdelen af de huse, så kan vi gå i gang i Ramløse.

Men det hjælper gevaldigt, hvis man ville give udtryk for interessen i Ramløse. Ønsker man denne slags boliger? Det kunne fx diskuteres på Facebook i gruppen ”Mit Ramløse”, så vi kan se, om vi er på rette vej. Prisen afhænger af mange forhold, men det bliver et sted mellem 2 og 2,5 million pr. bolig.”

Jernbæk Alle projektet

Gribskov Kommune har for nylig solgt et areal i Ramløse Søkrog. Det ligger bag de sidste huse på Jernbæk Alle og støder op til bebyggelsen Søfryd i nord.

Det har i mange år været til salg for opførelse af 3 parcelhuse. Men ingen købere havde hidtil vist interesse for at bygge på stedet. Nu sker der alligevel noget. Firmaet ”Tida Byggeentreprise Aps.”, med adresse i Vejby, har købt området, som er på ca. 3500 m2. Planen er at bygge rækkehuse på stedet. Det vil kræve en tilføjelse til lokalplanen.

Hvis projektet bliver godkendt, vil firmaet opføre 9 etplans rækkehuse på stedet. Der skal være plads til parkering inde på de enkelte grundstykker. Tegninger over husenes indretning er ikke offentliggjorte, men de vil hver blive på ca. 100 m2.

Guiden vil følge med i udviklingen og fortælle mere i næste nummer.

byggeprojekter 05

Ramløse Øst

Hele det store byudviklingsområde på 8,3 hektar mellem Præstevej og Kirsebærvej har været i offentligt udbud i oktober/november 2019. Men kommunen har ikke været tilfreds med de indkomne købstilbud. Derfor er udbudsperioden blevet forlænget, så ejendomsmægleren får den nødvendige tid til at finde de helt rigtige firmaer til det store projekt.

Man håber at nå en afklaring sidst på foråret. Projektet var bl.a. interessant, da en væsentlig del af byggeriet skulle være forbeholdt mindre boliger. Også denne sag følger Guiden løbende med i.