Stafet for Livet 2020 13.-14. juni ved Ramløsehallen

stafet for livet 04

Kræftens bekæmpelses indsamling Stafet For Livet afholdes for 10 år i træk i Gribskov. Den 13. – 14. juni 2020 løber stafetten afsted med en bevægende stemning der varer et helt døgn. Et døgn med smil, grin, minder og masser af støtte til kampen mod kræft. Lene Marholt har været med i alle 10 år med sit hold ”Annisse holdet” og samler hvert år omkring 10.000kr ind ved Stafetten.

Vi kender jo alle sammen nogen

Det var ikke svært for Lene Marholt at beslutte at oprette et hold til Stafet For Livet da det løb af stablen for første gang i Gribskov for 10 år siden. En døgn med masser af aktivitet, socialt samvær og en fælles indsamling til kampen mod kræft. Selvom kræften ikke har ramt i Lenes nærmeste familie, har den alligevel været tæt på. Gennem sit arbejde som formand og træner i AiF har hun mødt kræften; ”Det er ikke fordi der har været nogen i tæt familie med kræft, men vi har haft nogle gymnastik piger i AiF der har haft kræft. Så det er for alle dem at jeg er med. Og vi kender jo alle sammen nogen. Og jeg synes det er en fed måde og vil rigtig gerne støtte det, i stedet for bare at betale et girokort, så synes jeg det er sjovere at være med på denne her måde, det giver noget helt andet.”

Græsbanerne ved Ramløsehallen

Stafetten foregår på græsbanerne ved Ramløsehallen. I døgnet forvandles græsset til et samlingspunkt for stafetten med telte for hvert deltagende hold, et infotelt, et lysposetelt, et kaffetelt og ikke mindst madtelt. Rundt om banerne går deltagerne runder, og for hver runde indsamler de penge til kampen mod kræft og det er holdets sponsorer der typisk bidrager med 2-5 kr. pr. runde. Et døgn hvor man både går stafetrunder, hygger sig på pladsen, lytter til god musik, spiser lækker mad og de fleste går derfra med nye bekendtskaber og håb.

Lysceremoni for at mindes

Særligt for stafetten er lysceremonien der foregår omkring solnedgang. Alle kan købe lysposer, enten online på hjemmesiden eller på selve dagen. En hilsen kan tilføjes til en man har kær, en man har mistet og gerne vil mindes. Lysposerne sættes i en hjerteform på midten af græsplænen. Nogle af poserne er prydet med børnetegninger på den ene side og hilsner til dem man har kær og gerne vil mindes på den anden side. Stearinlysene på bunden af den hvide pose får hjertet til at lyse op midt i sommernatten; ”Lysceremonien – det er fantastisk, tårerne triller ned ad kinderne. Og vi står bare der og holder hinanden i hånden. Og folk tager det helt roligt, går rundt og kigger på lysposerne, og så begynder man at gå lidt rundt i igen – stille og roligt. Det er smukt.” mindes Lene om lysceremonierne.

At gå et helt døgn

Men hvordan kan man gå i et helt døgn? Selvom Lenes hold kun tæller 10-20 deltagere, så får hun alligevel sørget for at der bliver gået fra stafetten starter lørdag til den slutter næsten morgen. - også om natten; ”Der er altid nogen der går om natten. Mest er det mig, og Louise og Mads (Lenes børn, red.). Altså, det er jo svært at få folk til at gå om natten. Og jeg har det faktisk sådan at jeg synes det er det fedeste tidspunkt at gå på.
Og så er det lige meget om det regner, vi har også gået den i regnvejr og gummistøvler.”

Ro og fordybelse

Natten på stafetten er blevet helt særligt for Lene; ”Det er især de der timer hvor det er helt sort nat, og det begynder at gry om morgenen. Det synes jeg er fantastisk. Der er en særlig stemning. Der er en ro. Der er tid til fordybelse. Man kan gå rundt alene og det er fint og så pludselig så kommer der en op på siden af en og så går man og snakker lidt, selvom det ikke er nogen man ikke kender.” Og så har hun også fået det hele med – fra at sætte teltet op før stafetten starter, over velkomsttale, middag, lysceremoni og natmad til morgenen igen gryr har hun været på benene i 20 timer. For selvom Lene har været med i alle 10 år dukker hun altid op – simpelthen fordi hun ikke kan undvære den stemning og sammenhold som hun oplever på stafetten; ”Når nye spørger hvad er det for noget, så svarer jeg altid; Kom med derud. Du er simpelthen nød til at komme ud og mærke stemningen. Før du kan forstå hvad det er. Og når folk har været der første gang siger de; wow! Og det er så svært at forklare, ikke? Det er den der stemning derude på pladsen. At der er grin og sjov, konkurrencer, og alligevel går der også nogle rundt som mindes og er lidt kede af det, fordi de lige har mistet eller er ved at miste. Men det er der også plads til - det er okay.” fortæller Lene og smiler stille.

Det er stemningen der trækker

Med en feltseng til at hvile sig på og et kæmpe orangebanner påsyet ”Annisse Holdet” byder Lenes telt velkommen til nye deltagere der vil sammenholdet, stemningen og det gode formål; ”Forrige år var der en der kom sagde; Jeg syr et skilt til dig. Så hun kom med et mega stort banner. Og så selvfølgelig i orange, fordi det er min personlige farve. Og så har vi HOMEs pavillion med, og den er rød. Så man kan altid finde vores telt, orange og røde farver. Det der med hvid og sort, det er vi ikke til hos os.” hun griner højt og viser sin orange trøje frem som matcher hendes ligeså orange træningssko. Lene opfordrer alle til bare at komme ud og prøve en time; ”Så kom ned og bare mærk det – mærk stemningen. Og dem der kommer ned og bare lige vil være der en time ender jo altid med at være der 5-6 timer. For de kan ikke gå hjem igen på grund af stemningen.” afslutter Lene med et kæmpe smil.

Tilmelding

  • Stafet for Livet Gribskov foregår 13. – 14. juni 2020, kl. 14 (lørdag) til kl.10 (søndag), Ramløsehallen, Kirsebærvej 21, 3200 Helsinge.
  • Du kan tilmelde dig som et nyt hold eller tilmelde dig et eksisterende hold via hjemmesiden stafetforlivet.dk/stafet/gribskov.
  • Du kan også tilmelde dig gruppen ”Stafet For Livet Gribskov” på Facebook.
  • Du er også meget velkommen til at komme med på dagen, uden at være en del af et hold og snuse til hvad Stafet For Livet er og den særlige stemning som bringer deltagere til at komme med år efter år i nu 10 år