Trods vor vingeskudte Mølle, gennemfører vi årets mølledage som planlagt. Vi har anskaffet og klargjort en gammel el-drevet kværn, så vi stadig kan male og sælge møllemel. Vi glæder os til at se jer alle på mølledagene.

Efterårsmølle

Søndag den 13. oktober er der efterårsmølle fra kl. 1300 – 1600. Det er en rigtig familieaktivitet i skolernes efterårsferie, og mølleforeningen håber, at rigtig mange vil benytte sig af muligheden for at stifte bekendtskab med den spændende, gamle mølle som en rigtig god optakt til efterårsferien.

Ramløse Mølleforening forsøger at give mølledagene et indhold, der appellerer til alle aldersgrupper. Derfor gentager arrangørerne tidligere års succes med pandekagebagning for børnene over bål i det fri. Der vil selvfølgelig være nødvendigt tilbehør i form af syltetøj m.v. I år supplerer vi med bagning af snobrød over en bålplads.

For børnene er der - ud over de to håndkværne - også lidt legeting at forlyste sig med, f.eks. et keglespil, et labyrintspil og et stigegolfspil. Der er også et sæt stylter hvor forældre og bedsteforældre kan vise deres børn/børnebørn hvor dygtige de engang har været at gå på stylter.

I gæstgiveriet vil der være mulighed for at købe og smage hjemmelavede mølleboller til en kop kaffe eller te samt vand eller saftevand.

Beth Vigild stiller op med sin hjemmelavede marmelade, saft m.v., og Gitte Olsen præsenterer Pileflet til hjem, hus og have.

Håndværksmuseet vil også være åbent. Det er et arbejdende museum, og her kan man møde urmager Ebbe Jørgensen i urmagerværkstedet. Derudover består Håndværkermuseet også af et bødkerværksted, hvor Martin Jonsson bl.a. arrangerer aktiviteter for børnene, et skomagerværksted og et kobbersmede ditto.

Der er gratis adgang til alle seværdighederne.

mollen 2

Julemølle

Årets sidste arrangement i Ramløse Mølle er julemøllen den 1.søndag i advent, den 1. december fra kl. 1300 – 1530. Mere herom senere.

Håb om nye møllevinger

Møllehatten og møllekroppen er nu næsten færdigrepareret efter de skader der skete, da møllevingen knækkede.

Karen Fhær Jensen, Ingeniør i Gribskov Kommune og tilsynsførende på bl.a. Ramløse Mølle har samtidig tilkendegivet, at kommunens indstilling er, at de meget gerne vil have vinger på møllen igen. Men det er nødvendigt at finde pengene til det – og budgettet er meget presset.

Møllen er endvidere blevet besigtiget af en erfaren møllebygger med henblik på at vurdere arbejdet med at fremstille og montere nye møllevinger.

mollen 3