Birthe og Betina - to Ramløse borgere har taget initiativ til en Oktoberfest, som afholdes i samarbejde med Ramløse Hallen. Det har vi gjort i håbet om, at starte en ny tradition i lokalområdet og trække folk til Ramløse Hallen. Et evt. overskud går til Ramløse Hallen og grundlaget for en fremtidig fest er skabt.

oktoberfest 01

Ramløse Idrætsforening holdt jubilæumsfest tidligere på året. Det var en kæmpe succes, der i særdeleshed samlede byens borgere og har inspireret os til at lave denne temafest, som det jo er.

Oktoberfesten er en tysk folkefest, som tog sin begyndelse i München i 1810, hvor Kronprins Ludvig og Prinsesse Therese blev gift. De blev fejret af det bayerske folk i dagevis og siden dengang har det udviklet sig til en tradition, der trækker fulde telte i München og mange andre lande hvert år ved denne tid.

Der er nogle grundlæggende elementer, der gør sådan en Oktoberfest:

  • Temaet
  • Musikken
  • Øllet
  • Maden
  • Evt. udklædning

I Ramløse udgaven kan vi huse op mod 250 gæster i Hal 2, som bliver pyntet festligt op for at skabe rammerne i ægte Oktoberfest stil.

Tyrolerband og DJ er hyret til at skabe den rette stemning. De guider os hele vejen med slagsange og gode danseklassikere. Vi kan godt afsløre, at det er den største post i budgettet, da de har ikke så mange måneder at sælge deres meget specielle ydelse i.

Der serveres øl i store grus, som det sig hør og bør, samt et solidt tyskinspireret måltid. Grundelementerne her er; svin & kål. Det sælger ikke sig selv, som det skrevet står, men vi tør godt love, at kokken i sportscafeen er garant for et veltillavet måltid med finesser, der gør det lidt mere tidsvarende.

Vi tilbyder desuden vin, cider og sodavand til dem, der ikke er så vilde med øl, men som gerne vil feste med alligevel.

Alle over 18 år er velkommen også selvom man måske ikke ligger inde med lederhosen (knæbukser til mændende) eller en dirndl (kjole til damerne), som udgør det klassiske bayerske Oktoberfest outfit. De fleste ligger inde med cowboybukser, skjorte eller kjole/nederdel og bluse af en art. En tyrolerhat er heller ikke svær at opdrive og koster ikke meget.

Vi håber vi ses til en festlig aften

Festudvalget

Birthe, Betina i samarbejde med Ramløse Hallen

oktoberfest 02