Tina Bendz finder sin inspiration i bjerge af tegninger og natlige drømme...

Den 4. juli klokken 12 havde vi møde med Tina Bendz om Sognelængens næste udstilling. Sommerdag! - jo det kan man jo kalde det. 11 grader og strid regn. Vi trængte til nedbør, men alligevel.

Med lidt besvær og hjælp fra Christian Damm lykkedes det at finde frem til Søndergade nr 114 og komme i tørvejr. Tine var der, og der var masser af billeder oppe og nede - de fleste i lysende sprælske farver.

Tina Bendz 01a

 

Forbudt at tegne!

Et ikke usædvanligt spørgsmål at stille: ”Du har vel altid tegnet lige fra du var barn?” men svaret var usædvanligt: ”Nej, det har jeg ikke. I mit hjem var det forbudt at beskæftige sig En udstilling med lys og liv med noget ”unyttigt”. Jeg måtte i det hele taget ikke lege”.

Det var meget senere, at jeg gav mig i kast med at lave billeder, og der bestod en barriere, som jeg bestandig måtte overvinde: Det var ok, jeg måtte godt.

Sygdom gjorde, at Tina måtte omskoles til et andet liv. På det tidspunkt var hun blevet for gammel til at blive optaget på Kunstakademiet. I AOF fik hun lejlighed til at folde sig ud. Hun kom så på Grafisk skole i Århus, hvor gik hun i 4 år. Her beskæftigede hun sig blandt andet med croquis.

Bjerge af tegninger har dannet udgangspunkt for en del af Tinas produktion. Andre inspirationskilder har været natlige drømme, som hun har kunnet tage udgangspunkt i, bearbejde og fæste til lærredet. 

Søndergade 114 er basen men ellers har livet ført hende rundt i snart sagt alle kroge af vort lille fædreland - 33 destinationer nævner hun selv.

Farvepragt

Vi glæder os til at præsentere Tinas lyse farvesikre kompositioner de vil harmonere fint med efterårets farvepragt i skov og have.

Da Christian og jeg var ved at gå, præsenterede Tina os for et billede, som hun gerne så, at vi brugte til Plakaten.

Det var meget forskelligt fra alle de andre, billeder vi havde set, og hvorfor mon det? Billedet var farvemættet, mørkt og tæt, meget anderledes: Fabuleringerne over croquisskitserne, der boltrer sig i lyse sprælske kontrastfarver. Abstraktionerne over drømme og landskabs skildringer,  de sidste undertiden naturalistiske men lige så ofte har de været i abstraktionernes vridemaskine.

Publikum kan glæde sig til en lys og livsbekræftende udstilling. Men også en udstilling af billeder, der er blevet til i kamp med sind og materiale.

Fernisering med Tina Bendz

Torsdag den 5. september i Sognelængen kl. 19.00.