Besøg i Kunstværkstederne og på Garbolunds vinmarker - og foredrag om kvinder i Israel/Palæstina-konflikten. Og endelig en aften om fremtidens proteinkilde - insekter! Efterårssæsonen er i gang...

Efter sommerferien vil vi forsøge med åbent hus i bogcafeen den første lørdag i hver måned kl. 10-13. Første gang bliver lørdag den 7. september. Man kan som tidligere altid låne en bog om torsdagen i Ramløse Husflids åbningstid (kl. 14 til ca. 19). Husk at det er papirløse udlån, og at man kan beholde bogen, så længe man har lyst.

Ramhuset 02

Foto workshop og kortspil

Inspiration og erfaring fra andre gør os dygtigere til mange ting - også fotografering. Fotointeresserede i Ramløse og omegn mødes i RAMhuset for fornøjelsen ved foto og for at gøre hinanden bedre. Vi laver fælles temaer, fototure, taler om hinandens billeder, hjælper med teknikken, osv.

Der kræves ingen særlige forudsætninger eller udstyr - kun glæden ved fotografiet. Vi mødes den 3. onsdag i hver måned kl. 19 - 21. Første gang efter sommerferien er onsdag den 21. august i RAMhusets café. Nye interesserede er velkomne.

Husk også at kortspilgruppen starter igen efter sommerferien mandag den 30. september kl. 14-17 og spiller hver mandag i lige uger. Nye spillere er velkomne.

Vi skal minde om, at man skal være medlem af Foreningen RAMhuset for 100 kr. årligt for at deltage i aktiviteterne.

Mere plads

RAMhuset har nu fået mere plads, idet vi nu har fået råderet over 1. sal på den lille fløj. Det er sket via en tilføjelse til vores låneaftale med Gribskov Kommune, en såkaldt allonge. Konkret handler det om 3 mindre lokaler, hvoraf det ene er stillet til rådighed for Naturskolen. Vi skal hen over efteråret vurdere, hvad de øvrige lokaler bedst kan benyttes til.

Åbent hus i Kunstværkstederne

Lørdag den 7. september kl. 13-16

Den 7. september er der åbent hus i Kunstværkstederne, som gerne vil fremvise deres nyindrettede værksteder i RAMhuset og Blok 4. Man vil kunne se, hvordan de forskellige kunstnergrupper arbejder, ligesom man selv kan prøve at male eller lave grafik.

Der vil blive budt på lidt til den søde tand og festlig musik.

Ramhuset 07

Besøg på Garbolund

Tirsdag den 24. september kl. 17.30-20.30

Som noget nyt har vi her et ”ud-af-huset-arrangement”. Vi skal besøge den lokale vingård Garbolund. Sidste år købte Bertel Baagøe og Rigmor Westh Baagøe to tredjedel af Garbolund, der er kendt som producent af vin fra egne marker.

Den sidste tredjedel ejes fortsat af Jette Haugaard, som i 2003 plantede de første vinstokke. De tre ejere omlægger i år til økologisk drift med henblik på udelukkende at producere naturvin.

Vi mødes kl. 17.30 på Garbolund, Helsingevej 7 i Annisse. Herefter vil der være markvandring i vinmarkerne, hvor vi skal høre om druesorterne, hvordan det er at dyrke vin i Danmark, hvad Garbolund lægger vægt på og hvilke metoder der anvendes i driften af marken. Efter markvandring skal vi ned på gården og se produktionsanlægget og høre om den bevaringsværdige gård og ikke mindst planerne for fremtidens Garbolund.

Ca. 18.30 vil der være vinsmagning og fortællinger om vinene. Der serveres en let anretning af ost og pølse. Vi forventer at slutte ved 20.30-tiden efter en hyggelig dag.

Der er plads til maksimalt 20 personer, så det bliver tilmelding efter først-til-mølle-princippet. Prisen er 300 kr. pr. deltager. Tilmelding sker ved at indbetale via MobilePay 38006 eller overføre pengene til reg. 9570 kontonr. 11900151. Indbetalingen mærkes ”garbolund + dit navn”. Sidste frist for tilmelding er den 17. september.

Skulle der mod forventning melde sig færre end 20 personer vil arrangementet ikke blive gennemført og indbetalingen tilbageført. Men hvis interessen er overvældende stor, vil vi forsøge at gennemføre endnu et besøg.

Ramhuset 03

Political is Personal

Tirsdag den 1. oktober kl. 19-21

Under den engelske titel – med forkortelsen PiP – gemmer sig et projekt, der handler om hvordan israelske, jødiske og palæstinensiske kvinder er påvirket af konflikten i Mellemøsten. Det er Sarah Arnd Linder, som siden 2015 har interviewet ca. 90 kvinder om, hvordan konflikten har påvirket deres liv, direkte eller indirekte.

Sarah er p.t. bosiddende i Israel på 12. år og har en bachelor i ”Government, Diplomacy and Strategi” samt en master i ”History of the Middle East”. Siden starten af PiP har hun holdt adskillige foredrag om emnet i Israel, Belgien, Tyskland, Danmark og USA.

Sarahs foredrag er på dansk og sker i samarbejde med Folkeuniversitetet i Gribskov. Det koster 80 kr. og tilmelding sker på gribskovfu. nemtilmeld.dk. Der kan også betales ved døren.

Ramhuset 06

Spiselige insekter – fremtidens proteinkilde

Onsdag den 9. oktober kl. 19-21

Verdens befolkningstal stiger og behovet for fødevarer stiger med det. Samtidig er der en øget opmærksomhed på vores påvirkning af klimaet. Insekter som menneskeføde er en af de ting som kan give os nye fødevaremuligheder og på en mere miljøvenlig måde. Det kommer Kim Søholt Larsen og fortæller om.

Kim arbejder for Entomation.com, et firma som vil vende udviklingen i vesten og levere fårekyllinger til producenter af humane fødevarer. Han vil i foredraget fortælle om nogle af de insekter som man kan producere, hvordan man dyrker insekterne industrielt og hvad udfordringerne er.

Tilmelding kan ske ved at indbetale 30 kr. (50 kr. for ikke-medlemmer) via MobilePay 38006 eller overføre pengene til reg. 9570 kontonr. 11900151. Indbetalingen mærkes ”insekter + dit navn”. Der kan også betales kontant ved indgangen.

Ramhuset 08