Nordsjællands Naturskole inviterer til intro-aften i RAMhuset tirsdag den 23. april 2019.

Naturskolen 01

Mødet begynder kl. 19:00 og slutter ca. 21:30.

Planlægningsfasen er i gang, og der bliver lejlighed til at drøfte alle de forhold, som vi forventer du vil komme ud for på turen, som forventes at vare 14 dage, incl. rejsetid.

Vi rejser med tog gennem Sverige til Abisko helt oppe ved søen Torneträsk tæt ved den norske grænse.

Derefter vandrer vi gennem vildmarken til Kebnekaise, kort beskrevet her:

Højde: 2106 m/6909 ft

Naturskolen 02

Kebnekaise er det højeste bjerg i Sverige. Bjerget er en del af Kebnekaise-massivet i de skandinaviske bjerge. Kebnekaise har to toppe. Den sydligste er den højeste og dækket at is og sne. I de senere år er sydtoppen begyndt at smelte væk, og bliver lavere og lavere år for år. Oprindeligt blev toppen målt til 2.117 m over havet. Den nordlige top, som er helt isfri, kan meget snart gå hen at blive den højeste af de to.

Kebnekaise ligger omkring 150 km nord for Polarcirklen, vest for minebyen Kiruna. Fra Abisko følger man Kungsleden sydpå til Nikkaluokta, Tæt på bjerget ligger en fjeldstation, som vi frekventerer undervejs.

Alle er velkomne, men send os lige en mail – Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., så vi har et overblik over, hvor mange, som kommer. Vi byder på lidt kaffe og kage.

Naturskolen 03