Søndag den 14. oktober er der efterårsmølle fra kl. 1300 – 1600. Det er en rigtig familieaktivitet i skolernes efterårsferie, og mølleforeningen håber, at rigtig mange vil benytte sig af muligheden for at stifte bekendtskab med den spændende, gamle mølle som en rigtig god optakt til efterårsferien.

Mølle og gæstgiveri

Møllesvendene vil tage imod gæsterne og indvi dem i den spændende gamle mølles hemmeligheder. Møllen vil blive sat i gang, hvis vind og vejr tillader det, og gæsterne kan købe økologisk spelt-, hvede- og rugmel, der er malet på den gamle mølle.

I gæstgiveriet vil der være mulighed for at købe og smage hjemmelavede mølleboller til en kop kaffe eller te samt vand eller saftevand.

Arkivfoto Molledag


Pandekagebagning m.m.

Ramløse Mølleforening forsøger at give mølledagene et indhold, der appellerer til alle aldersgrupper. Derfor gentager arrangørerne tidligere års succes med pandekagebagning for børnene over bål i det fri. Der vil selvfølgelig være nødvendigt tilbehør i form af syltetøj m.v. I år supplerer vi med bagning af snobrød over en bålplads.

Arkivfoto Pandekagebagning


For børnene er der - ud over de to håndkværne - også lidt legeting at forlyste sig med, f.eks. et keglespil, et labyrintspil og et stigegolfspil. Der er også et sæt stylter hvor forældre og bedsteforældre kan vise deres børn/børnebørn hvor dygtige de engang har været at gå på stylter.

Arkivfoto Forst til molle

 

Ny i håndværksmuseet

Håndværksmuseet vil også være åbent. Det er et arbejdende museum, og her kan man møde urmager Ebbe Jørgensen i urmagerværkstedet. Derudover består Håndværkermuseet også af et bødkerværksted, et skomagerværksted og et kobbersmede ditto.

Med Jørgen Larsen mistede vi en engageret håndværker til at levendegøre bødkerværkstedet for de mange besøgende. Nu er Martin Jonsson imidlertid gået i den gamle bødkers fodspor og har som en slags 'svendestykke' lavet et meget flot kar. Det glæder mølleforeningen, og de besøgende kan også godt glæde sig.

Pileflet og hjemmelavede lækkerier

Beth Vigild stiller op med sin hjemmelavede marmelade, saft m.v., og Gitte Olsen fra Gilleleje præsenterer pileflet til hjem, hus og have.

Gratis adgang

Der er gratis adgang til alle seværdighederne.

Julemølle

Årets sidste arrangement i Ramløse Mølle er julemøllen den 1.søndag i advent, den 2. december fra kl. 1200 – 1530. Mere herom senere.