Søndag den 9. september fra kl. 10-14:

Igen i år er du og din familie inviteret til en skøn og oplevelsesrig Naturens Dag, der i år afholdes ved Ramløse Lystbådehavn. Kom og oplev en skøn naturperle og mød en masse dejlige mennesker, lokale foreninger og organisationer, som står klar med aktiviteter og fælles naturoplevelser.

Naturens Dag 2018 i Ramløse

(Foto: Arresø Kajakklub)

Naturens Dag 2018 åbner dørene til naturen og viser, at det er både nemt og sjovt at få gode naturoplevelser, der kan føles, smages, ses, høres og duftes.

I år afholdes Naturens Dag ved Ramløse Lystbådehavn, som er en lille perle ved Arresø, der byder på idyl, vandsport, storslået natur, og en fantastisk udsigt over Danmarks største sø.

Du kan få en sejltur i en kølbåd eller med turbåden Frederikke. Du kan prøve at fiske, undersøge livet i vandet, røre ved fisk, få en snak med Naturstyrelsen om livet i søen og adgangen på vandet, eller møde de lokale vandsportfolk, som holder til i havnen. Du kan også prøve kræfter på en sprintbane med professionelt tidstagningsudstyr, naturparkour og gymnastik i naturen, prøve en kajak eller et paddleboard. Du kan lære spinfiskeri og fluekast, Mountain Bike i området, bygge et insekthotel og meget, meget mere.

Du kan se det fulde program for Naturens Dag 2018 her.

Der sælges kaffe og pølser, eller du kan selv tage med til at putte på grillen.

Årets tema er bevægelse i naturen Naturens Dag 2018 i Ramløse

Naturens Dag 2018 inspirerer dig til en masse bevægelse – både den du kan se når du sidder stille, og den du kan føle når du er aktiv. Kom med ud og følg naturens mange tempi. Bevæg dig selv, langsomt eller hurtigt, og bliv både bevæget og betaget af naturen omkring Arresø.

— Naturen er noget, vi har tilfælles og som binder os sammen. Piger og drenge, børn og voksne. Folk, der er født i Danmark, og dem, som er kommet til senere. På Naturens Dag vil vi gerne vise jer, hvor mange muligheder der er i naturen omkring os, og med årets tema vil vi gerne sætte fokus på naturens mange muligheder for friluftsliv nær Arresø. Der er vildt mange muligheder, så tag børnene i hånden, og kom ud på Naturens Dag, siger Leni Nielsen, næstformand i DN Gribskov.

Naturens Dag 2018 i Ramløse

(Foto: Arresø Sejlklub)

Bag om Naturens dag

Naturens Dag ved Ramløse Lystbådehavn udspringer af et samarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet, men er i praksis arrangeret af et stort antal lokale foreninger og Naturstyrelsen med Gribskov Kommune som tovholder.

— Vi vil gerne vise børn og deres familier de mange muligheder for aktivitet og udfoldelse som naturen byder på. Vi glæder os til dagen og håber at rigtig mange vil benytte sig af muligheden for at få fælles oplevelser i naturen, siger naturvejleder Niels Henriksen, der i øvrigt selv byder velkommen ved Nordsjællands Naturskoles område ved havnen.

Børn er mindre i naturen end tidligere

Friluftsrådets undersøgelse af børns naturoplevelser viser, at mange børn slet ikke får de mest basale naturoplevelser. Kun hvert tredje af de 2-15-årige børn har prøvet at overnatte i naturen eller at bygge en hule. Kun lidt over halvdelen (54 %) har prøvet at tænde bål.

En Gallupundersøgelse fra 2015 viser, at næsten halvdelen af de danske forældre til børn i alderen 5-12 år ikke mener, at deres børn kommer nok ud i naturen. Computer, tv og dårligt vejr er blandt nogle af forhindringerne.

Skoler og institutioner holder også Naturens Dag

Ud over at åbne naturen for børn og deres familier på Naturens Dag, holder Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet Naturens Uge for skoler og institutioner. Det sker fra den 4. til 8. september (uge 36), hvor lærere og pædagoger slipper børnene ud til en eller flere dages læring, undervisning og leg i naturen. I år er 190.500 børn tilmeldt Naturens Uge via deres skole eller institution, hvor der i Ramløse – afhængig af klassetrin – bydes på bl.a. "Hvad fanger vi i gadekæret", natur OL, snitning, besøg på møllen og vandreture ad Kløverstien.

Vel mødt til en skøn dag fuld af naturoplevelser!

Adressen er:
Ramløse Lystbådehavn
Søkrogvej 61
3200 Helsinge

Relevante links:

Program for Naturens Dag 2018
Kronprinsen: Børn og natur hænger sammen
Friluftskort over Arresø (PDF)