Kunne du tænke dig at være forældre til en Skovtrold?

naturskole 1 min

 

En Skovtrold er et barn i naturen, og siden 2011 har Nordsjællands Naturskole Skovtrolde leget i skovene. Ofte har det været i området ved Asserbo Slotsruin. Ikke langt fra P-pladsen ligger ”Vandkalven” med bålsteder, shelter og overdækkede borde.

Men Vandkalven er meget mere end det. En sø i midten, som omkrandses af stejle skrænter, giver mulighed for at følge dyrelivet det meste af året. Skrænterne er ”bjerge” med masser af udfordringer, både for voksne og børn.

Når der er tørt, så kan børnene kravle. Når der er vådt, kan der glides i mudderet. Når det er varmt, kan vi nyde solen. Når det er koldt bliver bålet tændt, og ind imellem bages pandekager, eller laves suppe.

En Skovtrold er et barn mellem 0 og 5 år – sammen med sine forældre, naturligvis.

Start den 2. september

Lige nu holder Skovtroldene sommerferie, men fra den 2. september mødes vi fast hver anden søndag mellem kl. 10:30 og 13:00, og ofte ved Vandkalven. Vejr og vind er ingen hindring.

Der er en grænse på 25 børn i Skovtrolde-gruppen, så tilmelding er nødvendig. Programmet frem til næste sommer er klar, og kan fås ved at sende en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Større børn har også mulighed for at komme i skoven, med eller uden forældre. De kan være med i Naturskolens gruppe for Naturdetektiver, som mødes på de samme dage som Skovtroldene. Denne gruppe mødes kl. 13:00 og slutter kl. 16:00.

Programmet fås ligeledes ved at sende en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. .

Holdene ledes af pædagogmedhjælper Hanna Juhl og naturvejleder Niels Henriksen.