Den 5. juli kl. 19 er der fernisering på Åse Riisagers billeder. Pastor Porsagers Jazzkapel holder sommerferie, så vi skal opleve noget helt andet: Beatles Buddies.

k ku beatles 1 min 

Hvem gemmer sig mon bag ovenstående navn, og hvordan kommer ’Rubber Soul’ ind i billedet?

Vi drejer tidsuret ca. fire år tilbage og befinder os i september 2014 på Hillerødsholmskolens lærerværelse, hvor tidligere ansatte lærere – nu pensionister – mødes for at mimre om gamle dage. To af disse, Ib Højen Jensen og Kaare Berg-Sørensen, mindes de mange musikalske stunder, de har haft sammen på og uden for skolen, og de beslutter derfor at genoptage det musiske samarbejde.

Først var det materiale fra The Everly Brothers, der blev taget op til bearbejdning og træning, men efterhånden gled det over til sange fra den store sangskat, som The Beatles har efterladt sig.

Ib Jensen og Kaare B-S begyndte simpelthen fra starten med numre fra albummet ’Please Please Me’ som f.eks. ’PS I love you’ og ’I saw her standing there’, og møjsommeligt gennemarbejdedes de næste fire albums, til de nåede det skelsættende album i The Beatles’ karriere:

"Rubber soul"

Dette sjette album blev et vendepunkt i Lennon/McCartneys sangskrivning, da de indså vigtigheden i at skrive meningsfulde tekster, bl.a. inspireret af deres store idol Bob Dylan. Derved opstod sange som ’Nowhere Man’, ’Norwegian Wood’ og ’In my Life’, hvor teksten kom først og derpå musikken.

Dermed var spiren lagt for Beatles Buddies til en præsentation i ord og toner af dette album, som var så vigtigt for The Beatles’ videre eksistens.

Kom derfor og hør om tilblivelsen af ’Rubber Soul’ og lyt til alle de kendte sange fra lp’en + dobbelt A-singlen ’Day Tripper’ og ’We can work it out’, som blev udgivet samtidigt med The Beatles’s 6. album!! 

k ku beatles 2 min