Søndag den 17. juni fejres Dansk Mølledag på Ramløse Mølle. Det markerer samtidig den egentlige start på årets møllesæson.

Dansk Mølledag er den nationale festdag, hvor mere end 100 vand- og vindmøller lukker porten op for publikum. Målet med Dansk Mølledag er at skabe opmærksomhed om vore gamle vand- og vindmøller for derigennem at øge forståelsen for bevarelsen af denne del af vor kulturarv.

Ramløse Mølle holder åbent på dagen fra kl. 12 til 16.

Mollen Molledag

Mølledage for hele familien.

Møllesvendene tager imod gæsterne og indvier dem i den spændende gamle mølles historie, konstruktion og drift. Hvis vind og vejr tillader det, bliver møllen sat i gang, og der bliver malet økologisk mel. Det populære møllemel (rug, hvede og spelt) kan købes i Møllen - direkte fra møllens kværn.

To håndkværne for børnene

På møllen er der nu to håndkværne, som begge er blevet et hit hos børnene. De hygger sig med at male mel og hælde det i en pose, som de kan tage med sig hjem.

Et 'keglespil' er sammen med spillet 'Først til mølle' også populært.

Mollen Haandmolle

Gæstgiveriet

I det hyggelige gæstgiveri vil der være mulighed for at købe og smage hjemmelavede mølleboller til en kop kaffe eller te samt vand eller saftevand.

Håndværkermuseet

Bødker-, urmager-, skomager- og kobbersmedeværkstedet i håndværksmuseet er åbent. Her viser og fortæller Ebbe Jørgensen om de gamle håndværk. Børnene kan også prøve kræfter med en gammeldags høvl i bødkerværkstedet.

Historiske køretøjer

Ole Nemmings gamle Ferguson traktor er udstillet tillige med den over 100 år gamle fastvogn, som Mølleforeningen har erhvervet i Assens på Fyn. Effekterne er opstillet for at vise, hvordan man engang bragte korn og mel til og fra Møllen. Begge køretøjer er meget populære hos børnene.

Der er gratis adgang til alle seværdighederne.

Sæsonplan 2018

  • Søndag den 17. juni: Dansk mølledag, kl. 12.00 -16.00.
  • Søndag den 8. Juli: Pilgrimsmølle, kl. 13.00 -16.00.
  • Søndag den 22. Juli: Håndværkets dag, kl. 11.00 -16.00.
  • Søndag den 9. september: Høstmølle, kl. 13.00 -16.00.
  • Søndag den 14. oktober: Efterårsmølle, kl. 13.00 - 16.00.
  • Søndag den 2. december: Julemølle kl. 12.00 -15.30.