Rikke Bhathenas udstilling handler om hav og søens helte, og under vandet er der et flimrende lyshav fra refleksionerne af bølgerne over hovedet ...

Tordenskjold han var politisk, gik omkring og solgte fisk. Det var det første, der mødte os Christian og jeg, da vi gik op ad trappen til Rikkes atelier på første salen i Gilleleje.

Bente og Thomas var ramt henholdsvis af influenza og forsinket hjemrejse fra vinter OL. Så Christian og jeg var alene om at møde Rikke.

Der stod Tordenskjold, ham fra tændstikkerne, omgivet af svømmende fisk. Et kæmpelærred. Flankeret af et ligeså stort et med Horatio Nelson.

k ku rikke 5

 

Søens helte

Det er ikke en tilfældighed at søens helte optræder på Rikkes lærreder, hendes mand er dykker. Ikke bare sådan en med grønne svømmefødder og snorkel, næ, det er langt mere alvorligt.

Han arbejder professionelt i dykkerklokker, som går ned på meget store dybder. Ligesom astronauterne er de tre mand spærret inde på meget lidt plads en måned ad gangen, det er udfordrende.

Og Rikke har ladet sig inspirere af den verden under havoverfladen.

Tordenskjold optræder ikke med en kurv fisk over armen, som vi kender det fra historien. Næ, han står på havbunden med fiskene svømmende omkring sig i et flimrende lyshav som det fremkommer fra refleksionerne fra bølgerne over hans hoved. Den måde at opleve lyset på, som det gererer sig under havoverfladen har været meget udfordrende for Rikke. Ud over søheltene er der masser af undervands malerier med andre motiver.

Rikkes baggrund

Rikke er født i Slangerup, som har ostret andre kendte folk som Erik Ejegod og Thomas Kingo.

Som barn tegnede hun meget sammen med kusinerne og farbror alfelandskaber og den slags.

Begyndte sin kunstuddannelse på A.F.G. Men drog hurtigt ud i verden, timeshare au pair på Madeira. Og så bartender på Gibraltar. Dernæst tog hun højere handelsuddannelse. Besøgte en fultidskunstskole.

Besøgte kunstskole i England. Tog til Skotland arbejdede som kontorassistent.

Tilbage i Danmark tog hun lærereksamen på Dag og Aftenseminariet med billedkunst og engelsk som hovedfag. Fik job i England med kun billedkunst som fag og studerede samtidig kunst og design, som resulterede i en 'Master of Art, Design & Media'.

Tilbage i Danmark arbejdede Rikke deltids på skoler. Senest på Havrehøj Kostskole, en skole med socialistisk ideologi og besøgt af børn med vanskeligheder. Her befinder Rikke sig vel. Ja og s maler Rikke naturligvis på livet løs.

Meget tid er gået med renovation af huset i Gilleleje, som hun og hendes mand købte og renoverede så bemærkelsesværdigt at hjemmet har været præsenteret både i danske og Engelske tidsskrifter. Rikke maler stadig alt imens på livet løs. Hendes produktion er meget alsidig og Rikkes ihærdige uddannelse har båret frugt - hun behersker sit medium suverænt.

Gå ind på Rikkes hjemmeside: www.rikke.co.uk og bliv overbevist.

Vi glæder os til at kunne præsentere Rikkes kunst i maj-juni 2018.

k ku rikke 8


Fernisering med Rikke Bhathena torsdag den 3. maj kl. 19:00 i Sognelængen. Derefter Jazzcafé med Pastor Porsagers Jazzkapel fra kl. 20:00.