Læs her om arrangementerne i de kommende måneder i RAMhuset.

ram huset 6Reventlow og skoven - Torsdag den 12. april kl. 19-21

Værn mod sandflugt og pleje af skoven er emnerne når Alette Reventlow kommer til RAMhuset den 12. april. Alette er tip-tip-tip-oldebarn af statsminister C.D.F. Reventlow (1748 - 1827), som var én af hovedmændene bag indførelsen af moderne principper for skovdrift. Hans ideer om beplantning af områder, som var truet af sandflugt satte sig spor langt op i tiden i Danmark såvel som i udlandet.

At det også har haft betydning her i området vidner den tilsandende landsby i Torup og Sandflugtsmonumentet om. I løbet af foredraget vil Alette også give et billede af mennesket bag statsmanden Reventlow.

Tilmelding kan ske ved at indbetale 30 kr. (50 kr. for ikke-medlemmer) via MobilePay 38006. Indbetalingen mærkes ”Reventlow + dit navn”. Der kan også betales ved indgangen. Ring på 2990 4943 for flere oplysninger.

 

 

ram huset 10Kostvaner - Tirsdag den 24. april kl. 19-21

Som tidligere nævnt her i Guiden er emnet kostvaner, når Martin Kreutzer giver tips til kost, der øger din hverdagsenergi og sundhed. Ifølge ham har dårlige kostvaner som konsekvens, at de skaber grobund for træthed, eksem, overbelastningsskader og alvorlige livsstilssygdomme.

Martin Kreutzer er uddannet ernærings- og husholdningsøkonom og forfatter til en stribe bestsellere om antiinflammatorisk kost. Glæd jer til at høre en af de mest eftertragtede foredragsholdere, når det gælder præstationsfremmende ernæring og livsstil.

Tilmelding kan ske ved at indbetale 30 kr. (50 kr. for ikke-medlemmer) via MobilePay 38006. Indbetalingen mærkes ”kostvaner + dit navn”. Der kan også betales ved indgangen. Ring på 6150 2601 for flere oplysninger.

 

 

ram huset 4Kunsten i Nordsjælland igennem tiderne - Tirsdag den 8. maj kl. 19.30 - 21.30

Nordsjælland blev opdaget som motiv i 1800-tallet, hvor Johan Th. Lundbye malede egnen omkring Odsherred og Arresø, mens P.C. Skovgaard foretrak de lyse bøgeskove.

En ny generation fulgte med Julius Paulsen, Albert Gottschalck og Vilhelm Hammershøi, mens et ekspressivt maleri opstod med kunstnere som Karl Bovin, Kaj Ejstrup og Lauritz Hartz.

Modernisten William Scharff malede kubistiske billeder fra Tibirke, mens Cobra-gruppen skabte et legendarisk loftsmaleri i en hytte i Bregnerød.

Dette er nogle af de nedslag, som kunsthistoriker og redaktør på Kunstavisen Tom Jørgensen laver, når han gæster RAMhuset den 8. maj. Til slut i foredraget ser han på, om man også finder motiver fra Nordsjælland på dagens kunstscene.

Arrangementet sker i samarbejde med Gribskov Folkeuniversitet og Gribskov Kunstforening. Tilmelding og betaling på 80 kr. sker efter først-til-mølle-princippet på www.gribskovfu.nemtilmeld.dk eller kontant ved indgangen.