Kom med Café Udsigten til området mellem Vänern og Vättern i Sverige den 9. og 10. april - vi skal studere tranedans...

Tranedans Roger Lärk

 

Hornborgasjön mellem Vänern og Vättern i Västergötland er et utrolig smukt område og er desuden kendt for sine mange traner, der ankommer til søen fra slutningen af marts. Søen er en af Europas vigtigste fuglesøer og man kan opleve så meget som 15-20.000 traner samtidigt, men der er også store flokke af andre fugle. At se tranernes dans ”live” i det tidlige svenske forår er en storslået naturoplevelse og vi er ude ved søen begge dage.

Skara Domkirke

Vi skal se Skara Domkirke, hvis ældste historie går tilbage til 1000-tallet med en krypt, der har være det sidste hvilested for stiftets første biskopper. Skara Domkirke er blevet skadet og restaureret flere gange, blandt andet i krigen med Danmark og ved bybrande blandt andet i 1700-tallet. Skara Domkirke er i sin nuværende skikkelse en i væsentlige dele moderne bygning, hvori der indgår omfattende rester af det middelalderlige anlæg. En utrolig smuk kirke.

På hjemturen kører vi via Trollhättan.

Trollhätte kanal er et 82 kilometer lang kanalsystem mellem Vänern og Kattegat, og vi skal se kraftværket og sluseanlæggene, hvor skibene hæves eller sænkes i alt 32 meter på vejen gennem de 4 store sluser.

Vi skal bo på det skønne Scandic Billingen Hotel i Skövde med ½ pension. Skövde ligger i Västergötland i Sverige, har 34.466 indbyggere og er hovedby i Skövde kommune, så mon ikke der er mulighed for, at vi kan gå ud og kigge lidt på byen efter aftensmaden.

Kort tilmeldingsfrist!

Der er afgang fra Annisse/Helsinge/Mårum kl. 7:00/7:10/7:20 Prisen er kr. 1.675 inkl. kørsel, færge og hotel m. ½ pension i delt dobbeltværelse. Enkeltværelsestillæg 625 kr.
Tilmelding direkte til Spar Tour på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf. 24404808. Bemærk kort tilmeldingsfrist! Turen skal være tilmeldt og betalt inden 22. marts af hensyn til hotellet.

 

Tranedans Slussarna