Vi læser bøger sammen - i Huset i Kirkestræde og i RAMhuset. Skal du være med?

boegerEgentlig handler det bare om at være sammen med andre mennesker, og det kan man jo være på utallige måder. Fælleslæsning i en bogkreds er en af dem.

"Pastoratets læsekreds"

"Pastoratets læsekreds" startede i 2014. Det skete på initiativ fra tidligere sognepræst Anne Have Christensen, som elskede bøger og derfor ofte citerede fra dem i sine prædikener. Hun tog kontakt til biblioteket i Helsinge, som lovede at levere læsesæt en gang om måneden.

Så fulgte annoncering i Guiderne efter læselystne deltagere, og snart efter startede den første kreds op i det hyggelige menighedshus ved kirken i Annisse. Da alle deltagere var pensionister, enedes man om at mødes midt på dagen kl. 10-12, sidste tirsdagt i hver måned. Juli og december udgik.

Det indledende kaffebord med tilhørende småsnak blev et vigtigt element. Her bliver der "læsset af" og spurgt ind til livets gang siden sidst.

"RAMhusets læsekreds"

"RAMhusets læsekreds" startede op for et år siden i "Bogcaféen" i RAMhuset på Ramløse Skole. Her er flere deltagere stadig i arbejde, så man mødes den anden tirsdag i hver måned kl. 17-19. Igen blev der valgt et lokale, som fremstod rart og hjemligt.

Kaffebordet med indledende løs snak blev kopieret med stor succes. Her mødes deltagerne hver måned året rundt.

Og hvad læser man så i kredsene? Hver deltager har ofte flere forslag til bøger. Det strækker sig fra den nyeste romanlitteratur og til klassikere som Karen Blixen, Dostojevskij, Selma Lagerlöf, Moliére. Desuden går man ikke af vejen for moderne tegneserier, noveller eller digtsamlinger. Indholdet bestemmes helt af deltagerne.

Ventelister til nye læsekredse

En læsekreds kan højst have 10 deltagere. Det begrænses af bogsættenes størrelse. Vi vil meget gerne hjælpe nye grupper i gang. Skriv dig op på en venteliste. Ring eller skriv til Peter Hansen, mobil 61505050.

Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..