Foredrag med journalist og forfatter Charlotte Rørth i Mårum Forsamlingshus torsdag den 22. februar kl. 19.30. Et samarbejde mellem Ramløse, Annisse og Mårum kirker.

Charlotte rørth"Mange advarede mig om, at jeg ville blive latterliggjort, hvis jeg fortalte om mit møde med Jesus. Men det er gået lige modsat. Det er som om, folk trænger til et fællesskab, hvor de trygt kan tale om det guddommelige; det, der er så svært at finde ord for.”

Sådan siger Charlotte Rørth, der efter en overvældende – også international – succes med ”Jeg mødte Jesus – bekendelser fra en modvillig troende” i efteråret 2017 udgav ”Vi mødte Jesus – og hvad kommer det andre ved” med bidrag fra ikke alene flere end 70, der har haft oplevelser, men også fra både danske, norske og andre internationale forskere

”Der har været en hel overvældende interesse, men det er egentlig ikke så underligt, for forskerne kan nu fortælle, at over halvdelen af os på et tidspunkt i vores liv har en oplevelse, man kan kalde religiøs, åndelig eller spirituel,” siger Charlotte Rørth, der til daglig arbejder som journalist.

Taler på vegne af mange mennesker

Kristeligt Dagblad kalder det "en religiøs folkebevægelse" og ”en vigtig bog, der indbyder alle til ikke blot at overveje den personlige tilgang til kristendom, men også hvad det betyder at leve i en tid, hvor respekten for den religiøse erfaring er så lille, at de, der modtager den, nærmest må leve i det skjulte. Charlotte Rørth taler på vegne af mange mennesker, og man skal være særdeles skråsikkert anlagt i sin egen lille verden for ikke at lytte.

En tankevækkende og gribende bog

"Den mest respekterede sekulære avis Weekendavisen skriver: "Resultatet er en viderekommen, mere reflekteret, men lige så tankevækkende og stedvis lige så gribende bog som forgængeren, og den fortjener lige så mange læsere," skriver Weekendavisen i sin anmeldelse, der også fremhæver, at bogen er "lydhør og nænsom uden at miste linjen i sin fremstilling". Desuden er bogen ”(heldigvis) mere end en sammenskrivning af andres beretninger", her er også "samtaler med kyndige mennesker fra alle sider af det akademisk-kulturelle spektrum, hvor Rørth fører sin research og sin eftertanke videre og får sat tingene i forfriskende perspektiv."

Billetter er gratis

Billetter til foredraget er gratis og kan hentes enten på kirkekontoret i Ramløse, Frederiksværkvej 132 eller i Mårum Præstegård, Skovvej 13 i Mårum.