Café Grå tilbyder sammenkomst for alle i byen hver anden tirsdag kl. 14-16 i Sognelængen. Sæsonen løber fra oktober til april; derefter går vi på sommerferie. Der er gratis adgang for alle, dog koster kaffe/te/kage 15 kr.

Vi bestræber os på at skaffe sjov og inspirerende underholdning til hver gang.

Mange lokale kunstnere har været forbi og fortalt om deres liv med teater eller maleri. Vi har også hørt om spændende rejser til steder, man normalt ikke selv kommer. Og vi har ikke mindst mødt mennesker, som rusker venligt op i os med sang, oplæsninger og personlige beretninger af stor værdi for alle.

Vi benytter lejligheden til endnu en gang at takke de medvirkende. Resten af sæsonen ser således ud:

Tirsdag 6. februar: ”Rejser med skitsebogen”

Billedkunstneren Karen Lindberg udstillede sine billeder i Sognelængen i løbet af efteråret 2017. Hun lovede at fortælle mere om sit malerliv og sit rejseliv, når vi nåede frem til foråret. Karen har blandt andet besøgt eksotiske steder som Galapagos og Nepal.

Vi skal gense hendes billeder, men også hører om de rejser, som har inspireret hende.

k grå 2

 

Tirsdag 20. februar: Mød kunstneren bag ”Forvandlingens Port” i Frederiksværk

Kunstneren Leif Nielsen fra Vinderød kommer forbi og fortæller om sit liv. Leifs sjove og imponerende skulpturer i jern er kendt af enhver, der bevæger sig i og omkring Frederiksværk.

k grå 4

 

Tirsdag 6. marts: Bryllupsritualer i lande nær og fjern fra Danmark

Evert Friberg er ikke blot en flittig skribent i Ramløse Guiden; sammen med sin kone rejser han meget omkring i verden og besøger steder, som forekommer spændende. I efteråret holdt de et stort foredrag i Ramløse om de tidligere dansk-vestindiske øer. Det skete i anledning af 100-års dagen for salget af øerne.

Nu skal vi så høre om forskellige landes bryllupsritualer. Foredraget ledsages af billeder fra rejserne.

k grå 5

 

Tirsdag 20. marts: Maleren Lene Sandvang, Ramløse

Lene Sandvang udstillede sine kraftfulde malerier i Sognelængen i årets to første måneder. Nu vender hun tilbage for at fortælle om sig selv og sit arbejde med maleriet.

Mange af de farverige billeder har inspiration fra Kina. Glæd jer til mødet.

k grå 6

 

Tirsdag 3. april: Gensyn med maleren Carl Jensen – fortalt af hans datter Lise Warburg

Tegneren og maleren Carl Jensen (1887-1961) fra Tibirke blev det helt store trækplaster, da hans billeder blev vist i Sognelængen sidste sommer. De store københavnske dagblade lagde vejen forbi, da hans værker kun sjældent bliver vist frem. Malerens datter, væveren Lise Warburg, fortalte levende om sin far og sine egne oplevelser.

Det har vi bedt hende om at gentage ved årets sidste sammenkomst i cafeen. Vi viser Carl Jensens billeder på storskærm under foredraget.

k grå 7