Søndag den 10. december og mandag den 11. december opfører konfirmanderne et noget anderledes krybbespil...

t krybbespil

"Og det skete i de dage, at der udgik en befaling fra statsministeren om, at ingen måtte gifte sig med en person af anden udenlandsk herkomst før det fyldte 24. år. Det var den største stramning, mens Margrethe den Anden var dronning af Danmark. Og Josef, der var af anden etnisk herkomst, drog op på sin knallert fra Gjellerupparken i Århus til Malmø i Sverige sammen med sin kæreste Maria, der var gravid, for at bosætte sig og gifte sig dér.

Men da de kom til landsbyen Betlerup ved Roskilde kom tiden, da hun skulle føde. Og hun fødte sin søn, den førstefødte, og lagde ham i et bildæk i Bennys Garage, for der var ikke plads til dem på kroen. Og nede ved Kurts pølsevogn stod nogle unge og holdt nattevagt over deres knallerter...!"

Nyt og gammelt

Som det fremgår, er det ikke noget helt traditionelt krybbespil, som vi vil fremføre i år. Vi lader handlingen foregå i Danmark i nutiden, og Josef og Maria er heller ikke helt efter bogen. Hyrderne er erstattet af arbejdsløse unge og de tre vise mænd er blevet til damer, der dyrker astrologi, healing og numerologi.

Og ind fra højre skrider Roskildes borgmester H.E. Rodes, der ikke er meget for fremmede og uorden i sin by.

Men noget er ved det gamle: Der er stadigvæk engle, og et helt særligt barn, der kommer til verden fjernt fra magtens centrum og med ringeagtede folk som de eneste vidner, og det skaber glæde, og det er en glæde, der skal være for hele folket...

Mini-musical

Det hele fremføres som en musical med masser af sang og musik, og der er lidt for enhver smag - det blide, det rockede og det rappede. Teksterne er skrevet af sognepræst Michael Porsager. Musikken er komponeret af vores tidligere organist, Christina Borello, hendes mand, Lasse Schou og vores nuværende organist Dario Andreella. Musikken og sangen fremføres af konfirmanderne fra Ramløse under ledelse af Line Kemner og organist Dario Andreella. Instruktionen varetages af Michael Porsager og Filip Kirchmann.

Det foregår som nævnt i Ramløse kirke søndag den 10. december kl. 19.00 og mandag den 11. december - ligeledes kl. 19.00.

Alle er velkomne.