Årets sidste arrangement i Ramløse Mølle er julemøllen den 1. søndag i advent, den 3. december fra kl. 1200 – 1530. Her vil møllerne julehygge for gæsterne.

Ramlose Molle BelystHvad kan man opleve

Møllens indre og gæstgiveriet vil være pyntet op til dagen, og som afslutning vil belysningen af møllen blive tændt. 

I gæstgiveriet vil der være mulighed for at købe og smage hjemmelavede mølleboller til en kop kaffe eller te samt vand eller saftevand. Desuden serveres der gløgg og æbleskiver til julemelodier spillet på harmonika - og alle er velkomne til at synge med på de kendte melodier.

Møllen vil blive sat i gang, hvis vind og vejr tillader det, og gæsterne kan købe økologisk spelt-, hvede- og rugmel, der er malet på den gamle mølle.

Håndværksmuseet vil også være åbent. Det er et arbejdende museum, og her kan man møde urmager Ebbe Jørgensen i urmagerværkstedet. Derudover består Håndværkermuseet også af et bødkerværksted, et skomagerværksted og et kobbersmede ditto.

Der er gratis adgang til alle seværdighederne.

Ramløses første telefoncentral

Ramløse Mølleforening er kommet et stort skridt videre med at genskabe miljøet omkring byens gamle telefoncentral fra 1913. Foreløbigt er der opsat telefon og omstillingsbord af ældre dato samt plancher og billeder om den historie og de personer, der knytter sig til centralen.

Hjertet i centralen var imidlertid centralbordet. Derfor hører mølleforeningen meget gerne fra de, som enten har et sådant bord eller véd, hvor møllen kan skaffe ét, model 1913 og af den størrelse, som et sådant nu havde i en landsby på den tid (Se foto). Kontakt venligst Paul Plant enten på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller mobil +45 51330113.

Jolemolle arkivfoto

Fra en tidligere julemølle.

 

Julemolle 2014

Fra en tidligere julemølle.