Spændstighed, klang og farve afgør udtrykket i Katrine Pommers billeder. Fernisering torsdag den 2. november klk. 19.00 i Ramløse sognelænge.

k ku kat 1

 

Katrine Pommer siger om sine billeder, at de ofte er drømmende, surrealistiske, med symboler og fri fortolkning af det hun ser, og at hun begrænser sit farvevalg for at skabe ro i helheden, så motivet kan komme i centrum.

k ku kat 4Centrale emner i hendes billeder er balletmotiver, portrætter og fantasifigurer. I balletmotiverne, som primært forestiller ballerinaer, er der fokus på danserens muskulatur og position. Katrine er fascineret af det hårde arbejde, det kræver at blive en dygtig danser, og det står i kontrast til den lethed, danseren udtrykker i sine positioner. "Det ser så let ud, men er så hårdt", siger Katrine.

Katrine maler også fantasifigurer (ansigter). Ideerne til dem opstår spontant, når hun går tur i det nordsjællandske landskab med sin tegneblok. I ateliet færdiggøres de og her tilføjes ofte surrealistiske elementer i form af fabeldyr, som hun siger. De udføres i akvarel.
Katrines tredje foretrukne motiv er portrættet, som udføres i olie eller akryl. Mange af portrætterne er bestillingsarbejder og hun benytter som regel fotografiet som forlæg.

Metamorfoser

Katrine Pommer begyndte at male tidligt i sit liv og allerede som 23-årig havde hun sin debut. Hun maler med olie, akryl og akvarel afhængigt af, hvilket udtryk hun vil opnå. Hun formulerer maleprocessen som at spille på harpe, hvor spændstighed, klang og tone afgør udtrykket i maleriet. Hun beskriver sig selv som impressionist på lærredet og som ekspressionist i sin tilgang til maleriet. Hendes første udstilling havde da også titlen "Metamorfose". Metamorfose kommer af græsk og betyder omdannelse, forvandling - altså forandringsproces.

"For mig er kunst at dykke ned i en filosofisk verden. Jeg bruger det tavse billedsprog til at formidle det, der ikke kan sættes ord på og som helst skal stå til åbent skue for beskueren", siger Katrine. Hun finder inspiration i naturen, som giver hende ro og glæde og i samvær med mennesker.

k ku kat 7Inspiratorer

Katrine startede sin karriere med at male landskaber med akvarel. Interessen blev vagt og teknikken forfinet hos nu afdøde landskabsmaler Grethe Fristrup. Siden blev det til undervisning i olieteknik og potrætmaleri hos Mads Rye, der er kendt for sine mange portrætter af kendte danskere - bl.a. Marianne Jelved og og hos maler, grafiker og billedhugger H.C. Rylander.

Men den engelskfødte Gerry Dinnage er den kunstner, som Katrine har lært mest af. Han har boet i Gilleleje siden 1993 og har netop åbnet sin nye malerskole i byen. Gerry Dinnage blev kendt for at male svømmende kvinder i flimrende lys under vand. Han er fascineret af lysets fald på kroppen og det er netop, hvad Katrines er optaget af og som man ser så tydeligt i hendes motiver af lys og skyggevirkninger i ballerinamotiverne.

Udstillingskarrieren

Katrines cv er omfattende. Siden sin debut i 1997 har hun udstillet flere steder i Tyskland, Sverige og Danmark og siden 2011 har hun været repræsenteret på op til ni udstillinger hvert år: Gallerier, kunstforeninger, virksomheder, messer, festivaller og meget mere.

Det er her værd at nævne, at Katrine permanent udstiller hos Galleri Knud Grothe i Charlottenlund.

Udstillinger 2017:

• Galleri Knud Grothe, Charlottenlund
• Art-Nordic,København
• Kunst i Fileten, Gilleleje
• Gribskovsmalernes efterårsudstilling
• Kvinder og Kunst, Frederiksborg Centret
• Ramløse Sognelænge.

Fernisering

Vel mødt til fernisering torsdag den 2. november kl. 19 i Sognelængen. Efterfølgende er der jazz med Porsagers Jazzkapel.