Søndag den 15. oktober er der efterårsmølle fra kl. 1300 – 1600. Det er en rigtig familieaktivitet i skolernes efterårsferie, og mølleforeningen håber, at rigtig mange vil benytte sig af muligheden for at stifte bekendtskab med den spændende, gamle mølle som en rigtig god optakt til efterårsferien.

Pandekagebagning

 

Pandekagebagning

Møllen vil blive sat i gang, hvis vind og vejr tillader det, og gæsterne kan købe økologisk spelt-, hvede- og rugmel, der er malet på den gamle mølle.

I gæstgiveriet vil der være mulighed for at købe og smage hjemmelavede mølleboller til en kop kaffe eller te samt vand eller saftevand.

Håndværksmuseet vil også være åbent. Det er et arbejdende museum, og her kan man møde urmager Ebbe Jørgensen i urmagerværkstedet. Derudover består Håndværkermuseet også af et bødkerværksted, et skomagerværksted og et kobbersmede ditto.

Ole Nemmings gamle Ferguson traktor er også udstillet, tillige med en over 100 år gamle fastvogn, som Mølleforeningen har erhvervet i Assens på Fyn. Effekterne er opstillet for at vise, hvordan man engang bragte korn og mel til og fra Møllen.

Der er gratis adgang til alle seværdighederne.

Mere for børnene

På møllen er der nu to håndkværne, som begge er blevet et hit hos børnene. De hygger sig med at male mel og hælde det i en pose, som de kan tage med sig hjem.

Den nyeste håndkværn ligner de kværne romerne fremstillede af basalt lava. Børnene kan få et indtryk af den fysiske indsats, der kræves for at male korn. Den kan desuden åbnes, så det er let at vise, hvordan møllestenen arbejder.

Børnene får mulighed for selv at male en lille portion mel på de to håndkværne.

Et 'keglespil' er sammen med spillet 'Først til mølle' er også populært.

Ramløses første telefoncentral

Ramløse Mølleforening er kommet et stort skridt videre med at genskabe miljøet omkring byens gamle telefoncentral fra 1913, som var placeret i en af møllebygningerne. Foreløbigt er der opsat telefon og omstillingsbord af ældre dato samt plancher og billeder om den historie og de personer, der knytter sig til centralen.

Hjertet i centralen var imidlertid centralbordet. Derfor hører mølleforeningen meget gerne fra de, som enten har et sådant bord eller véd, hvor møllen kan skaffe ét, model 1913 og af den størrelse, som et sådant nu havde i en landsby på den tid.

Kontakt venligst Paul Plant enten på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller mobil +45 51330113.

Julemølle

Årets sidste arrangement i Ramløse Mølle er julemøllen den 1.søndag i advent, den 3. december fra kl. 1200 – 1530. Her vil møllerne julehygge for gæsterne. Møllens indre og gæstgiveriet vil være pyntet op til dagen, og som afslutning vil belysningen af møllen blive tændt.

I gæstgiveriet vil der være mulighed for at købe og smage hjemmelavede mølleboller til en kop kaffe eller te samt vand eller saftevand. Desuden serveres der gløgg og æbleskiver til julemelodier spillet på harmonika.
Ved begge arrangementer vil møllen vil blive sat i gang, hvis vind og vejr tillader det, og gæsterne kan købe økologisk spelt-, hvede- og rugmel, der er malet på den gamle mølle.

Håndværksmuseet vil også være åbent. Det er et arbejdende museum, og her kan man møde urmager Ebbe Jørgensen i urmagerværkstedet. Derudover består Håndværkermuseet også af et bødkerværksted, et skomagerværksted og et kobbersmede ditto.