Ramløse Mølle inviterer til mølledag i skolernes sommerferie søndag den 9. juli fra kl. 13.00 til 16.00. Møllesvendene vil tage imod gæsterne og indvi dem i den spændende gamle mølles hemmeligheder. Hvis vind og vejr tillader det, vil møllen blive sat i gang, og der bliver malet mel.

I det hyggelige gæstgiveri vil der være mulighed for at købe og smage hjemmelavede mølleboller til en kop kaffe eller te samt vand eller saftevand. Mølleforeningen håber selvfølgelig på godt vejr, så gæsterne kan slå sig ned i græsset på de indkøbte tæpper.

Derudover vil der være mulighed for at besøge bødker-, urmager-, skomager- og kobbersmedeværkstedet i håndværksmuseet.

Ole Nemmings gamle Ferguson traktor er også med i år, tillige med den over 100 år gamle fastvogn, som Mølleforeningen har erhvervet i Assens på Fyn. Effekterne er opstillet for at vise, hvordan man engang bragte korn og mel til og fra Møllen.

Der er gratis adgang til alle seværdighederne.

To håndkværne for børnene

På møllen er der nu to håndkværne, som begge er blevet et hit hos børnene. Det blev bevist, da møllen forleden holdt åbent på Dansk Mølledag. De hygger sig med at male mel og hælde det i en pose, som de kan tage med sig hjem. Melet (spelt, rug og hvede), som bliver malet på den store mølle er også populært.

Nymalede bygninger

For nogle uger siden blev alle bygningerne og møllen malet så de alle nu står flotte og i den samme farve. Besøg møllen og se med egne øjne, hvor smukt det er blevet.

Mollen Haandmolle  

Besøg af Pilgrimme

Pilgrimsruten Tisvildevejen er en vandrerute som udgår fra Esrum Kloster og passerer igennem Gribskov og Tisvilde Hegn. Årets vandring er planlagt, så deltagerne når Ramløse søndag den 9. juli og kan besøge vor historiske mølle på mølledagen i åbningstiden.

Af samme årsag er byens flagallé sat op denne dag.

Mollen Pilgrimme paa mollebesg

Sæsonplan 2017

Søndag den 23 juli. Håndværkets dag 11-16

Søndag den 10. september. Høstmølle 13 til 16

Søndag den 15. oktober Efterårsmølle 13 til 16

Søndag den 3 december Julemølle 12 til 15.30