Vi har gennem et stykke tid gennemført alle dåbsgudstjenester som rytmiske, og ca. én gang om måneden eksperimenterer vi med en rytmisk højmesse...

Ramløse forsamlingshus afholder generalforsamling mandag d. 25/2-2019 kl. 19:30 i forsamlingshuset

C&K Folkband i Sognelængen

Tirsdag d. 19. februar kl. 14-16 kommer Flemming Colstrup i Ramløse Sognelænge.

Onsdag den 13. februar kl. 19-21 er der klassisk amatørkoncert. Det er denne gang Gordon Jacobskvintet i G-mol for klarinet og strygere. 

Ramløse Idrætsforening RIF fylder 140 år. Filmen viser uddrag fra festen samt glimt fra hverdagen i idrætshallens liv. Fødselsdagen blev holdt med 350 deltagere, fest, farver og masser af dans og musik. Glæd jer! Varighed: 15 min.

Videoproduktion: Peter Hansen

 

Ramløse Borgerforening afholder ekstraordinær generalforsamling tirsdag den 26. februar 2019 kl. 19:30 i RAMhuset.

Tirsdag 5. februar - Tove Ditlevsen

Fristaden Christiania - Tirsdag den 5. februar kl. 19-21

Vivi Kjær fra Røde Kors i Gribskov Kommune fortæller om foreningen og dens mange lokale aktiviteter. Vi skal høre om Vågetjenesten, Nørklerne i Græsted, Besøgsvennerne, integration for flygtningekvinder og meget, meget mere. Film og billeder ledsager foredraget.

Skovdrift anno 2019 - Onsdag den 16. januar kl. 19-21.

Oversigt over de kommende generalforsamlinger i RIF.

December er godt i gang med alle de dejlige traditioner. På skolen er der forskellige traditioner.

Kirkesanger Signe Kroner og organist Niels Ørts Ottosen holder sangaften i kirkehuset i Annisse, tirsdag den 15. januar 2019, kl 19-21.

Traditionen tro er der Luciaoptog den 13. december.

Onsdag den 12. december kl. 19.00 synger Nordsjællands Kammerkor Christmas Carols ved de 9 læsninger i Annisse Kirke.

Café Grå har bedt Lisbeth Lund fra ”Nordkystfortællerne” om at komme forbi og give os nogle gode julehistorier.

Traditionen tro er der adventsgudstjeneste i kirken kl. 15 og tænding af byens juletræ kl. 16.

Første søndag i advent, søndag den 2. december kl. 12.00 - 15.30, er der julemølle på Ramløse historiske mølle.

Den 25. november er højmessen kl. 10.30 i Ramløse kirke en børne- og familiegudstjeneste med deltagelse af Ramløse-Annisse kirkers børnekor. 

For 3. år i træk inviterer RAMhuset til ølsmagning. Denne gang bliver det i kombination med smagning af tapaspølser.

Koncert med "Fangekoret" fra Horserød i Ramløse Kirke onsdag den 14. november kl. 19.00.

Tirsdag den 13. november besøger Pia Dorff Michelsen Cafe Grå.

Søndagsmatiné med Kvartetten søndag den 11. november kl. 15 - 17.

Mandag den 5. november kl. 19 - 21 besøger Birgitte Frigast RAMhuset.

Alle helgen er den dag, hvor vi i kirken mindes de døde. Det har i mange år været en stærk tradition med stort fremmøde i begge kirker, og I Ramløse bliver det helt, som vi plejer Søndag den 4. november kl. 17.00. med smuk musik, oplæsning af navnene på de døde i årets løb og med lys på gravene.

Fredag d. 9. november kl. 18.30 holder vi endnu en vinsmagning. Også denne gang med lidt friskbagt brød, ost og pølse til.

Motiverne i Pia Schjølls (1942 -) store billedproduktion spænder vidt: Der er landskaber og stilleben malet i naturalistisk eller i kubistisk stil; der er croquitegninger, portrætter og lærreder med fortællinger om myter og legender fra Cuba.

Cafe Grå på tirsdag - program ændring!

Søndagsmatiné med Nordsjællands Kammerkor søndag den 28. oktober kl. 15 - 17.

RAMhuset fylder 2 år søndag den 28. oktober klokken 10-12

Ramløse kirkes gospelkor holder koncert og miniworkshop torsag den 25/10 kl 19.30-21.00

Børne og unge afdeling

Så er børne og unge afdelingen i fuld gang med at øve på Peter Pan.

Lørdag den 20. oktober fra kl. 13 til kl.17

Ramløse Forsamlingshus har 125 års jubilæum d. 22. oktober 2018, og i den anledning indbyder vi til hyggelig reception d. 20. oktober 2018 fra kl. 13-17.

Som sædvanlig er alle velkommen i Cafeen, som mødes hver anden tirsdag kl. 14-16 i Ramløse Sognelænge. Gratis adgang; dog koster kaffe/te/kager i alt 15 kr.

Museum Nordsjælland inviterer til åbent hus i efterårsferien ved udgravningerne i Ramløse

Så er vi kommet godt i gang igen efter en forrygende dejlig sommer og glæder os nu over at kunne byde velkommen til gamle som nye børn og deres familier.

Søndag den 14. oktober er der efterårsmølle fra kl. 1300 – 1600. Det er en rigtig familieaktivitet i skolernes efterårsferie, og mølleforeningen håber, at rigtig mange vil benytte sig af muligheden for at stifte bekendtskab med den spændende, gamle mølle som en rigtig god optakt til efterårsferien.

Så er vi rigtig kommet i gang. Lige efter sommeren er opstarten altid lidt stille, men nu er alle afdelinger i fuld sving, og vi stræber fortsat efter at skabe en masse liv i Ramløse.

Der er jazzcafé som vanligt den første torsdag i hver måned - altså torsdag den 4. oktober, torsdag den 1. november og torsdag den 6. december.

Sidstnævnte gang er det "julejazz", og det betyder at vi indleder med julefrokost for alle, der har købt billet. Billetter sælges til jazzcaféerne eller ved henvendelse til kirkekontoret på 48 71 35 24.

En søndag med Ditte og Kenneth, en søndag med Nordsjællands Kammerkor og en jazzsøndag. Velkommen til matinéer i Sognelængen med musik, hygge, kaffe og et enkelt glas i en afslappet atmosfære ...

Efterårsprogram for Café Grå i Sognelængen

Afslappet shoppingtur til Tysklands næststørste by fra mandag den 26. november til onsdag den 28. november.

Ramløse Forsamlingshus har i år 125 års fødselsdag, helt præcist den 23. oktober. I den anledning vil vi holde en fest og reception. Mere information kommer i næste nummer af Guiden samt i den lokale presse.

Efter endnu en aldeles skøn og opløftende sæson med masser af koncerter, øve aftener og dejligt samvær ser de to Ramløsekor frem til en ny sæson, som starter op i starten af september. Her skal indøves et helt nyt repertoire samt pudses endnu mere af på nogle af de tidligere sange og værker.

Vi har fået nye åbningstider, og vi byder altid folk, der kan nogle nye teknikker inden for husflid, velkommen til at demonstrere deres kunnen.

En aften om gudstjenestens form og indhold tirsdag den 11. september kl. 19.30 i Huset i Kirkestræde.

Søndag den 9. september fra kl. 10-14:

Igen i år er du og din familie inviteret til en skøn og oplevelsesrig Naturens Dag, der i år afholdes ved Ramløse Lystbådehavn. Kom og oplev en skøn naturperle og mød en masse dejlige mennesker, lokale foreninger og organisationer, som står klar med aktiviteter og fælles naturoplevelser.

Søndag den 9. september fra kl 10-14:

Her kan du læse om de aktiviteter som du og din familie kan deltage i ved Naturens Dag 2018, der i år afholdes ved Ramløse Lystbådehavn. Kom og oplev en vores skønne naturperle og mød en masse dejlige mennesker, lokale foreninger og organisationer, som står klar til at tage imod jer.

Naturen er en sanseoplevelse. Den skal smages, føles, høres og duftes. Naturen er nemlig til for at benyttes, men den skal samtidig beskyttes. Det kræver, at man kommer ud i den og det skal allerhelst ske fra barnsben. Det sagde kronprins Frederik en regnfuld eftermiddag.

Planlægningen af Naturens Dag 2018 i Ramløse er nu i fuld gang! Det bliver den 9. september 2018 i området omkring havnen. Se programmet for dagen her.

Vi indbyder til sensommersangaften tirsdag den 18. september kl 19.00 i huset i Annisse.

Søndag den 9. september arrangerer Ramløse Mølleforening den traditionsrige og hyggelige Høstmølle for hele familien. Møllen holder åbent fra kl. 13 til 16, og der vil være mulighed for at stifte bekendtskab med møllen samt besøge gæstgiveriet og håndværksmuseet. Der er gratis adgang til alle seværdighederne.

Ramløse Lokalråd inviterer alle til en familietur på Kløverstierne i og omkring Ramløse. Vi har valgt på denne måde at markere, at lokalrådet har eksisteret i 30 år.

Den 8. september går det for alvor løs. Her vil flagene også blafre. Ramløse Krocket lægger mandskab, baner og logistik til DGIs Danmarksmesterskab i par.

"Naturens evner til at skabe farvespil, rum og fascinerende rytmer, overrumpler en og man siger til sig selv, at det må jeg altså forsøge at få med hjem på lærredet..."

Ramløse Gymnastik er klar med mange tilbud i den kommende vintersæson.

Kunne du tænke dig at være forældre til en Skovtrold?

I gang igen med tegne- og akvarelkursus, kortspil og foredrag om Vietnam og Tove Ditlevsen.

- med esport, seniorcafé, torsdagsmad og body-bike

Har du lyst til at lære at tegne? Eller få styr på teknikken med "vådt i tørt" og "vådt i vådt" akvarelmaling? Så grib chancen for at udfylde dit kreative gen.

Ramløse Mølle inviterer til mølledag i skolernes sommerferie søndag den 8. juli fra kl. 13.00 til 16.00. Møllesvendene vil tage imod gæsterne og indvi dem i den spændende gamle mølles hemmeligheder. Hvis vind og vejr tillader det, vil møllen blive sat i gang, og der bliver malet mel.

Tisvildemaleren Åse Riisager maler livligt og med en kolorit, der står i gæld til traditionen fra Matisse. Hendes sansemæssige oplevelser af naturen udtrykker hun legende og let i sine akvareller og oliebileder.

Den 5. juli kl. 19 er der fernisering på Åse Riisagers billeder. Pastor Porsagers Jazzkapel holder sommerferie, så vi skal opleve noget helt andet: Beatles Buddies.

Det er med stor glæde, at vi kan annoncere, at Ramløse Badminton går en spændende sæson i møde med nye kræfter. Vi er meget begejstrede over at kunne præsentere vores nye træner, Simon Rasmussen.

Første sæson med Esport er snart slut - efter ferien venter en ny!

I Ramløse, Annisse og 11 andre kirker i Nordsjælland afholdes sommerkoncerter 1. juli - 19. august 2018.I Ramløse, Annisse og 11 andre kirker i Nordsjælland afholdes sommerkoncerter 1. juli - 19. august 2018.

Ramløse Borgerforening har besluttet at aflyse Sankt Hans bålet på Ramløse Havn, da der fortsat gælder et afbrændingsforbud i Gribskov Kommune.

Jazzkoncert ved Asserbo Slotsruin - Onsdag d. 27. juni 2018 kl. 18.30

Søndag den 17. juni fejres Dansk Mølledag på Ramløse Mølle. Det markerer samtidig den egentlige start på årets møllesæson.

Som det jo er traditionen, inviterer Ramløse Fodbold til sin store ungdomsturnering op til sommerferien. I år vil vi fange stemningen fra VM i fodbold, som spilles samtidigt med denne ungdomsturnering i Rusland. Stævnet afholdes lørdag den 23. juni 2018 kl. 14.00 ved Ramløse Hallen.

På skolen er vi i fuld gang med planlægningen af det kommende skoleår. Vi har nu gjort os nogle erfaringer med de aldersblandede grupper i indskolingen. 

Oplev en stafet... en "Stafet For Livet". Det har ca. 1000 deltagere og frivillige gjort hvert år de seneste fem år, og nok lige så mange har været tilskuere til en traditionel event der begyndte i 2010, som den sjette i Danmark.

Solen skinnede fra en skyfri himmel og termometeret havde passeret 28 grader da Ramløse Borgerforening søndag den 3. juni bød velkommen til den 'officielle' indvielse af byens nye gadekær.

I Annisse er der indskrivning for konfirmander til konfirmationerne i 2019 tirsdag den 26. juni og onsdag den 27. juni. Allerede lørdag den 30. juni starter undervisningen med en pilgrimsvandring for både konfirmander og forældre. I Ramløse er der først indskrivning i august!

Borgerforeningens store renovering af byens gadekær er nu endeligt afsluttet. Det markerer vi med en officiel indvielse af "det nye gadekær" søndag den 3. juni kl. 14:00.

Ramløse Skole og Børnehus inviterer til Ramløse Festival sammen med RAMhuset!

Som vi plejer: Foran præstegården, masser af boder, god underholdning, lave priser, fint formål ... og godt vejr!!

Der er mange forskellige muligheder for deltagelse i "stafet for livet", som i år afvikles den 9.-10. juni ved Ramløse Hallen. Ud over alle holdene er der er også brug for frivillige til alt det praktiske

Rikke Bhathenas udstilling handler om hav og søens helte, og under vandet er der et flimrende lyshav fra refleksionerne af bølgerne over hovedet ...

Savner du et samlet overblik over friluftsmuligheder omkring Arresø, så kom til Ramløse Havn mandag den 7. maj kl 18.30. Her kan du få friluftskortet “Arresø til vands og til lands” for Danmarks største sø.

Husfliden har nu fået sin egen aktivitetsgruppe, som fremadrettet skal planlægge og arrangere aktiviteter og udflugter i Husfliden.

 

Søndag den 22. april er der fællesgudstjeneste i Annisse kirke kl. 10.30, og i den anledning medvirker Ramløse Annisse kirkers gospelkor under ledelse af Bertel Voss.

"Tisvildevejen" tager form og mange har allerede meldt sig med tilbud om overnatning, proviantering eller spisning, men der er brug for flere, især omkring Annisse! har du et værelse, et anneks eller campingvogn eller måske plads til et telt i haven?

"Jeg elsker Ramløse Skole og hvad den gør for min datter. For kærlige opmærksomme lærere, for fagligheden og disciplinen"

Ramløse Skole - på vej fremad ...

Der er valgt ny bestyrelse i forsamlingshuset, og der er mange udfordringer at tage fat på.

Læs her om arrangementerne i de kommende måneder i RAMhuset.

Vi har i hallen fortsat gang i en del projekter for at skabe liv i Ramløse - nogle er i fuld gang og andre ting kommer senere på året.

Den første torsdag i hver måned er der jazzcafé i Sognelængen med Pastor Porsagers Jazzkapel.

Traditionen tro har de flittige instruktører tilbudt deres fritid, deres engagement og deres opfindsomhed til at sætte et sommerprogram sammen til glæde for Ramløse Gymnaster.

Hvem i byen kan skrive en ramløsesang? - der er flasker på højkant ...

Mine damer og herrer, søde børn og halvvoksne unger, badutspringere, tidligere aktive og nuværende fuldvoksne gymnaster, højt ærede publikum! Opvisningsdag den 25. marts kl. 10 i Hallen!

Kom med Café Udsigten til området mellem Vänern og Vättern i Sverige den 9. og 10. april - vi skal studere tranedans...

Søndag den 25. marts er der gymnastikopvisning i Ramløse Hallen med mulighed for at spise efter opvisningen, masser af sjov for børnene og hyggeligt samvær med de voksne.