Tirsdag den 28. januar 2020 kl. 19-21 I 2020 er det 100-året for genforeningen i Sønderjylland. Det er en begivenhed, der bliver markeret over hele landet. Og det er de helt store sejl, der er sat i den anledning. I RAMhuset holder vi os heller ikke tilbage.

Tirsdag den 21. januar fortæller Anna-Margrethe Jonsson fortæller om sit arbejde med folkedragter.

graa 02

Tirsdag den 21. januar kl. 19.30 i Huset i Kirkestræde

Søndag den 19. januar 2020 kl 10,00 starter vi en familiespejd-gren i Ramløse. Ideen med familiespejd er at det er børn i alderen 3-6 år som går til spejder med en af deres forældre.

Sognepræst Michael Porsager indbyder til studiekreds om Søren Kierkegaard.

Fredag den 10. januar kl. 16 er der "fredagsbar" i Sognelængen. Kirkesanger Sten Sejr fortæller om og fortolker David Bowie...

Elever fra 3. og 4. klasse skal optræde i Sognelængen tirsdag den 14. januar kl. 17. Alle er velkomne.

 

SKOVTROLDENE

… er for alle familier med helt små børn mellem nul og fem år.

Vi mødes hver anden søndag fra september til juni. Din familie kan også være med.

Vores møder foregår altid i naturen, og altid i skovene i Gribskov Kommune.

Skovtroldene i Gribskov er et projekt, som har til formål at give børn naturoplevelser, for kun ved kontakt med naturen vil børn få de nødvendige udfordringer, som på den lange bane kan gøre stærke og dygtig til at klare de mange ting, som et moderne liv kræver af dem.

Det er videnskabelig bevist, at udebørn har langt større modstandskraft, bedre balance og er bedre til at klare livets mange udfordringer, og ikke mindst, de tilegner sig en viden, som kommer dem til gode senere hen i livet.

Første gang vi mødes i 2020 er den 12. januar. Vi mødes på P-pladsen ved Asserbo Slotsruin kl. 10:30 og slutter af samme sted kl. 13:00.

På nuværende tidspunkt har vi stadig pladser på holdet, som kan være på max 20 børn, så du og dit barn kan godt nå at være med i dette Skovtroldeforløb, som fortsætter frem til juni måned.

Det koster 100 kr. i kontingent for dit barn at deltage frem til juni 2020. Ud over kontingentet kræver det, at dit barn og du selv (én voksen pr. husstand) er medlem af foreningen Nordsjællands Naturskole. Læs om medlemskab nederst i artiklen. Send en mail til Skovtroldene i Gribskov: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

naturskolen 01

 

NATURDETEKTIVERNE

… er for alle børn mellem seks og tolv år.

Naturdetektiverne mødes hver anden søndag fra september til juni. Vores møder foregår altid i naturen, og fortrinsvis i skovene i Gribskov Kommune.

 • Hvordan er naturens gang i skoven?
 • Hvor bor dyrene?
 • Hvem æder hvem?
 • Hvem kan finde vej?
 • Hvem kan lave bål og mad?
 • Hvem kan fortælle en god historie?

Disse pinde er blot nogle af mange, som vi beskæftiger os med, når vi mødes.

Naturen er fuld af spændende ting. På billedet ligger en masse af de knogler og kranier, som dukker op på vores ture.

naturskolen 02

 

Læg mobilen på hylden. Ta’ med i skoven hver anden søndag, og bliv klog på naturens mange mysterier. Meld dig som Naturdetektiv på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Næste gang vi mødes er søndag den 12. januar 2020, hvor vi mødes på P-pladsen ved Asserbo Slotsruin, mellem kl. 13:00 og 16:00.

At være Naturdetektiv koster 100 kr. i kontingent pr. halvår til foreningen Nordsjællands Naturskole. Se mere nederst i denne artikel.

Ordinær generalforsamling 2020

Foreningen Nordsjællands Naturskole afholder ordinær generalforsamling mandag den 3. februar 2020.

Foreløbig dagsorden:

 1. Valg af dirigent
 2. Beretning
 3. Vedtægtsændring
 4. Regnskab
 5. Vedtagelse af kontingent
 6. Eventuelt

Tid og sted meddeles senere sammen med endelig dagsorden. Eventuelle forslag skal være bestyrelsen i hænde senest 14 dage for generalforsamlingen.

Nordsjællands Naturskole laver udeskole for alle

Udeskolen laver undervisningsforløb og naturformidling til...

 • Dagtilbud og daginstitutioner
 • Skoler og andre undervisningsinstitutioner
 • Foreninger og organisationer
 • Ældreområdet og handicapområdet
 • Virksomheder

Vores naturvejleder og vores træklatrer-instruktør skal bestilles i god tid, før et arrangement eller undervisningsforløb skal finde sted.

Naturvejledning: Pris pr. påbegyndt time – 500,00 kr. Minimum 2 timer.

Træklatring: Pris pr. påbegyndt time – 1000,00 kr. + 2000,00 kr. for opsætning og nedtagning af udstyr. Der deltager altid 2 instruktører.

Der tillægges ikke kørselsgodtgørelse inden for Gribskov Kommune.

Længerevarende forløb kan aftales.

naturskolen 03

Nordsjællands Naturskole arrangerer også…

… kurser og foredrag, bl.a. i samarbejde med Gribskov Folkeuniversitet, naturvandringer, svampeture, lejrture, træklatring, studieture og rejser m.m. 

Vi arbejder gerne over hele landet – har du en idé eller et emne, som du gerne vil arbejde med, så hører vi gerne fra dig. Send en mail til: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Medlemskab af foreningen Nordsjællands Naturskole er en forudsætning for at deltage i Skovtroldene og Naturdetektiverne.

 • For Skovtroldene er kontingentet 100 kr. pr. halvår. Desuden skal én forældre være medlem af foreningen. Her er medlemskontingentet på 100 kr. pr. år.
 • For Naturdetektiverne er kontingentet 100 kr. pr. halvår.
 • For alle fra 13 år er medlemskontingentet på 100 kr. pr. år.
 • Kontingent for 2020. Beløbet skal indsættes via Netbank på Reg.nr. 4845 Konto nr. 16691836 – Mærk indbetalingen ”Kontingent 2020 ”, samt dit navn, e-mailadresse, fødselsdag og år.
 • Er du 13 eller derover, og har betalt kontingent i perioden 1. oktober til 31. december gælder det for hele 2020.

 naturskolen 04

 

"Jeg elsker den brogede verden". "Verden har så meget at byde på. Jeg kigger, ser, fornemmer og suger det hele til mig. Alle disse følelser prøver jeg - på den ene eller anden måde - at omsætte på en kreativ måde."

Cafe Grå - Michael Lieberkind - tirsdag 7. januar 2020 kl. 14-16

Skovtroldene i Gribskov er for alle familier med helt små børn mellem nul og fem år.

Vi er her fortsat og vi lever i bedste velgående!

Så er der igen krybbespil med konfirmanderne - den 15. december i Annisse kirke og den 16. december i Ramløse kirke. Det er ikke noget helt almindeligt krybbespil.

Nyt fra Forsamlingshuset. Glæd dig til maskebal og Matador-aften

Som I måske ved, er vi ved at skabe nogle nye tiltag og traditioner i Ramløsehallen – det er til tider nogle store sats, der må tages.

Traditionen tro er der Lucia med 4. klassen fra Ramløse Skole - i år dog ikke den 13. december, som er en fredag, men torsdag den 12. december.

Første søndag i advent, den 1. Dec. kl. 13.00 - 15.30, er der julemølle på Ramløse historiske mølle. Tidspunktet er valgt, så gæsterne også kan nå at deltage i tændingen af byens juletræ.

Julemarked ... nu med kagekonkurrence

1. søndag i advent - næsten som vi plejer...

Vi gentager en succes! Vox Nobis besøgte Annisse kirke ved en sommerkoncert i juni. Det vakte stor begejstring, og vi gentager derfor successen - med et lidt andet repertoire! - onsdag den 20. november kl. 19.30 i Ramløse kirke.

Blueskoncert - Tirsdag den 12. november kl. 19-21

B&U-afdelingen af Ramløse Scenen opfører "Pinocchio" i forsamlingshuset med premiere den 9. november. Glæd jer...

Mette Holmberg behersker håndværket overlegent. Som hos Hammershøj er farverne næsten fraværende og dog...
Se Mette Holmbergs udstilling i Sognelængen fra torsdag den 7. november

Kære kvinde, hvor er dit overskud? - Mandag den 4. november kl. 19-21.

 

Søndag den 3. november kl. 17.00 i Annisse kirke og kl. 19.00 i Ramløse kirke.

Klassisk koncert - Mandag den 28. oktober kl. 19-21.

RAMhuset fylder 3 år - Søndag den 27. oktober kl. 13-15

Tema-gudstjenester med sange af Simon & Garfunkel tirsdag den 22. oktober i Ramløse kirke og tirsdag den 29. oktober i Annisse kirke.

Cafe Grå er for alle, som har lyst til at mødes med andre hver anden tirsdag kl. 14 - ca. 16 i vinterhalvåret. Det koster 15 kr. at deltage; det dækker kaffe/te med kage og underholdning. Adressen er: Ramløse Sognelænge, Frederiksværkvej 132.

I følge kalenderen er vi gået ind i årets efterårsmåneder. I Ramløsehallen betyder det liv, ny sæson for alle de mange sportsgrene og så er det tid til at tage hul på planlægning og afholdelse af nogen af alle vores spændene arrangementer.

Cafe Grå - Hans Peter Tams om sin bog "Mindernes dæmoner" - Tirsdag 15. oktober kl. 14-16.

Vi er kommet rigtig godt fra start i det nye skoleår. I august bød vi eleverne velkommen tilbage efter sommerferien og sagde velkommen til 13 børn i vores nye børnehaveklasse. Det er altid festligt og fyldt med glæde og forventninger, når der starter nye børn i skole. Hos os er der en flot tradition med, at den øvrige indskoling byder de nye velkommen med flag og sang.

Spiselige insekter – fremtidens proteinkilde - Onsdag den 9. oktober kl. 19-21

Trods vor vingeskudte Mølle, gennemfører vi årets mølledage som planlagt. Vi har anskaffet og klargjort en gammel el-drevet kværn, så vi stadig kan male og sælge møllemel. Vi glæder os til at se jer alle på mølledagene.

RAMhuset - Spiselige insekter - fremtidens proteinkilde - Onsdag den 9. oktober kl. 19-21

RAMhuset - Political is Personal - Tirsdag den 1. oktober kl. 19-21

Cafe Grå - En rejse til Antarktis - Tirsdag 1. oktober kl. 14-16:

Birthe og Betina - to Ramløse borgere har taget initiativ til en Oktoberfest, som afholdes i samarbejde med Ramløse Hallen. Det har vi gjort i håbet om, at starte en ny tradition i lokalområdet og trække folk til Ramløse Hallen. Et evt. overskud går til Ramløse Hallen og grundlaget for en fremtidig fest er skabt.

RAMhuset - Besøg på Garbolund - Tirsdag den 24. september kl. 17.30-20.30

Så er der mulighed for at samles om sang igen. Tirsdag den 17. september inviterer Niels Ottosen, vores organist, til sangaften i Huset i Kirkestræde kl. 19.30.

Søndag den 8. september arrangerer Ramløse Mølleforening den traditionsrige og hyggelige Høstmølle for hele familien. Møllen holder åbent fra kl. 13 til 16, og der vil være mulighed for at stifte bekendtskab med møllen samt besøge gæstgiveriet og håndværksmuseet. Der er gratis adgang til alle seværdighederne. 

Festlig åbent-hus-dag lørdag den 7. september kl. 13.00 - 16.00 - Ramløse skole, blok 4 og RAMhuset

Tina Bendz finder sin inspiration i bjerge af tegninger og natlige drømme...

Igen i år er du og din familie inviteret til en skøn og oplevelsesrig Naturens Dag ved Ramløse Havn. Kom og oplev en skøn naturperle og mød en masse dejlige mennesker fra lokale foreninger, som står klar med aktiviteter og fælles naturoplevelser.

Søndag den 1. september går det løs igen! Vi skal op på cyklerne og ud i landskabet omkring Helsinge, Arresø og Gribskov, og der er en rute for alle!

Den 5. september starter vi minikonfirmander i Annisse kirke. Det er et tilbud til børnene i 3.klasse.

Ramløse Gymnastik og Fitness er klar med nyt sæsonprogram for vinteren 2019-2020. Bestyrelse og Instruktørerne har haft en god og lang snak omkring hvilken slags gymnastik vi vil udbyde i vores forening. Målet er, at foreningen er for alle, at vi laver sjov gymnastik og holdgymnastik

Ramløse-Annisse kirkers gospelkor er klar til en ny sæson. Vi starter torsdag den 22. august, og så synger vi ellers hver torsdag fra kl. 19 til kl. 21.

Besøg i Kunstværkstederne og på Garbolunds vinmarker - og foredrag om kvinder i Israel/Palæstina-konflikten. Og endelig en aften om fremtidens proteinkilde - insekter! Efterårssæsonen er i gang...

I Ramløse Badminton har vi en del ungdomsspillere, som har spillet i flere år, men hvert år kommer der nye til. I sidste sæson startede 9 nye børn op i klubben. I kommende sæson er der mange tiltag for børne- og ungdomsspillere.

Sommerkoncert med Copenhagen Marimba Duo onsdag den 24. juli i Ramløse kl 20.00

Sommerkoncert med BLUS torsdag den 11. juli i Annisse kl. 20.00

Ramløse Mølle inviterer til mølledag i skolernes sommerferie søndag den 14. juli fra kl. 13.00 til 16.00.

En udstilling om nogle af de kendte og mindre kendte Tisvildekunstnere gennem de seneste 150 år. Se den i Sognelængen fra torsdag den 4. juli til mandag den 2. august

Sommerkoncert med Vingefang i Ramløse kirke tirsdag den 2. juli i Ramløse kl. 20.00

Kan du høre det? – Heksen hyler stadig fra sidste år, hvor der var afbrændingsforbud. Derfor sender vi heksen afsted mod Bloksbjerg, og det foregår på Ramløse Havn, hvor der er bålfest.

Forberedelserne er godt igang til Helsinge Rundt på Cykel 2019. Løbet afholdes søndag 1. september 2019. Pladsen åbner fra kl. 7 og de første ruter starter 08:00.

Ramløse Gymnastik og Fitness’ to ivrige og iderige instruktører, Kenn og Tobias, vil i år stå for Parkour Camp ved Ramløse Hallen.

Vi tyvstarter sommerkoncerterne med en festlig kor-koncert onsdag den 19. juni kl. 20 i Annisse kirke

Søndag den 16. juni fejres Dansk Mølledag på Ramløse Mølle. Det markerer samtidig den egentlige start på årets møllesæson.

Svalerne flyver, gøgen kukker og - oh frihed - kajakkerne er kommet i søen!

Som det jo er traditionen, inviterer Ramløse Fodbold til sin store sommerturnering op til sommerferien. I år vil vi fange stemningen fra dette års Champions League i fodbold. Stævnet afholdes lørdag den 22 Juni 2019 kl. 14.00 ved Ramløse Hallen.

”Stafet For Livet - Gribskov” – Den tiende af slagsen

På en ekstraordinær generalforsamling i Ramløse Borgerforening den 30. april 2019 blev det besluttet at ophæve Ramløse Borgerforening.

Så synger vi igen! Tirsdag den 11. juni kl. 19.30 i Huset i Annisse

Bogcafeen i RAMhuset holder åbent 21. juni kl. 15-18.

Nu hvor alting grønnes og gror, kommer der også rigtig gang i mølleforeningens forberedelser til en ny møllesæson.

Tirsdag den 14. maj inviterer vi til en aften med "prøvesmagning" af nye salmer. Det foregår i Sognelængen kl. 19.30.

En stjernestund er et meget dejligt øjeblik. Et sådant har Steen Vraasø, når han får et motiv til akvarelblokken under huden. Og sådan opleves hans akvareller - som stjernestunder.

Tirsdag den 16. april 2019 afholdtes der ekstraordinær generalforsamling i Ramløse Borgerforening. Dagsordenen var at vælge en ny bestyrelse i foreningen - subsidiært at vedtage en ophævelse af foreningen såfremt en ny bestyrelse ikke kunne vælges.

Vi oplever det spirende forår, og glæder os til de mange positive ting der venter lige rundt om hjørnet.

Torsdag den 25. april er der gospelkoncert i Sognelængen kl. 19.30.

Tirsdag den 23. april kl. 17-19

Løvspringstur den 27. april - varm op med en 12 km lang guidet tur på Esrum-Tisvildevejen.

Om godt to måneder er jubilæumsstafetten i gang - den tiende i rækken. Det er nu det accelererer ...

Skærtorsdag den 18. april fejrer kirkerne over hele landet indstiftelsen af nadveren, som fandt sted dagen før henrettelsen af Jesus.

Sommeren kan være lang uden den ugentlige træning på jeres foretrukne hold sammen med venner, veninder og kendte holdkammerater. Derfor er bestyrelsen for Ramløse Gymnastik og Fitness glad for at flere instruktører har sagt ja til at lede følgende sommeraktiviteter.

Her i skrivende stund er vi, med stor succes, godt i gang med vores minikonfirmand forløb i Ramløse kirke.

Ramløse Borgerforening er lukningstruet …  Hermed indkaldes til generalforsamling – og eventuelt en ekstra generalforsamling, hvis ingen kandidater til en ny bestyrelse har meldt sig …

Onsdag den 27. marts 2019 kl. 19-21 får RAMhuset besøg af Jørn Peter Lærkesen.

Nordsjællands Naturskole inviterer til intro-aften i RAMhuset tirsdag den 23. april 2019.

Søndag d. 24. marts kl. 15 giver en samling amatører Robert Schumanns pragtfulde klaverkvintet til bedste ved matiné i Ramløse Sognelænge.

Planlagt foredrag med Mogens Hansen er aflyst

Café Grå tilbyder en ny spændende eftermiddag med Sten Sejr tirsdag den 19. marts fra kl. 14-16

Ramløse Scenen har snart premiere på Robin Hood. En musical af Adam og James Price efter Howard Pyle.

Kom til en festlig aften i Ramløse Forsamlingshus.

Velkommen til generalforsamling den 12. marts kl. 19.30 i Møllens gæstgiveri. Hør om en aktiv mølle med mange arrangementer og planer for fremtiden ...

Søndag d.10.marts samler vi ind til dem, der er hårdest ramt af klimaforandringerne

Fest med Lark - den 9. marts i Annisse forsamlingshus

Ramløse Borgerforening står uden bestyrelse efter at den hidtidige bestyrelse er fratrådt på borgerforeningens ekstraordinære generalforsamling den 26. februar 2019.

Café Grå tilbyder endnu engang underholdning. Denne gang er det Frede Knudsen som kommer tirsdag 5. marts.

Mandag den 4. marts kl. 19 - 21 fortæller Kim Søholt Larsen og Vibeke Boldsen hvordan man kommer i gang med bistader og honningproduktion.

Spændende undersøgelse er opmuntrende ...

Ramløse Guiden afholder generalforsamling tirsdag den 5. marts 2019 kl. 19.30 i Ramløse Sognelænge

Ramløse Lokalråd afholder generalforsamling tirsdag den 5. marts 2019 kl. 19.00 i Ramløse Sognelænge